Mitä olet aina halunnut kysyä palkkauksesta? Loimun palkkaneuvonta auttaa!

Loimun palkkaneuvonta on rahanarvoinen jäsenetu, joka kannattaa hyödyntää heti!

Loimun urapalveluiden asiantuntijoilta jäsenemme saavat yksilöllisten palveluiden, kuten henkilökohtaisen ura- ja työnhakuvalmennuksen, mentoroinnin ja palkkaneuvonnan. Autamme neuvottelemaan palkastasi. Urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen kertoo, mitkä ovat kolme kysytyintä asiaa palkkaneuvonnassa.

Kolme yleisintä kysymystä Loimun palkkaneuvonnassa

1. Paljonko on projektipäällikön palkka?

Ehdottomasti yleisin kysymys Loimun palkkaneuvonnassa liittyy tietyn tehtävänimikkeen palkkatasoon, kun ollaan hakemassa avointa työpaikkaa. Esimerkiksi projektitehtävissä aloittavien palkat liikkuvat 3000 euron paikkeilla, mutta keskipalkat asettuvat 4400 euron tuntumaan. Kokeneet ja vastuullisissa tehtävissä toimivat projektipäälliköt ansaitsevat yli 6000 euroa. Olemme koonneet nimikekohtaista tietoa jäsensivuillemme, ja lisäksi jäsensivuilla käytössä on Palkkanosturi, jossa on tuoreimman palkkatutkimuksen data.


2. Mitä vastavalmistunut voi pyytää palkaksi?

Myös työelämään siirtyvän palkkatoive askarruttaa usein. Loimu tutkii palkkoja vuosittain ja määrittelee niiden pohjalta yksityiselle sektorille sopivan palkkatoiveen, joka on tällä hetkellä 3500 euroa. Palkkatoive tulee asettaa hieman mediaanipalkkaa korkeammalle, jotta palkkaneuvotteluissa päädyttäisiin vähintään mediaanipalkan tasolle.

3. Mitä voin pyytää palkaksi tohtorina, kun olen siirtymässä töihin yliopistolta yritykseen?

Kysymysten kärkeen pääsee myös pitkälle kouluttautuneiden osaajien palkkapohdinta. Apurahakaudet, väitöskirjan tekemisestä puhuminen opiskeluna ja yliopiston palkkarakenne voivat hämärtää tohtorin palkkatoivetta. Tohtorina työkokemusta on takana jo useita vuosia, jonka aikana kriittinen ajattelukyky, syvällinen osaaminen ja monimutkaisen projektin johtamisen taito ovat kehittyneet pitkälle. Tohtorin palkkatoiveen nyrkkisääntönä on 4000 euron ylittäminen. Mediaanipalkka tohtoreilla on noin 4800 euroa.Kun haluat yksilöllistä palkkatietoa, varaa aika palkkaneuvotteluiden sparraukseen Loimun urapalveluihin. Varaa tästä aika palkkaneuvontaan.

Muista myös jäsensivuilla oleva Palkkanosturi (vaatii kirjautumisen). Palkkanosturi on käytettävissäsi silloin kun sinä haluat ja tarvitset! Kirjaudu jäsensivuille ja vertaa palkkatasoja Palkkanosturilla, niin saat vertailutietoa oman palkkapyyntösi muotoiluun. Jäsensivuilta löydät lisäksi tietoa eri sektoreilla työskentelevien palkoista (vaatii kirjautumisen).


Lisätietoa

  • Urapalvelut

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)