Pistetään lusikka työehtosoppaan!

Yliopistojen yleinen työehtosopimus on sopimus yliopistolla työskentelevien työehdoista. Työajoista, palkallisista perhevapaista, sairausajan palkoista, vuosilomista, opetustuntikatoista sekä henkilöstön edustajista neuvotellaan aina parin vuoden välein. Jos näitä neuvotteluja ei käytäisi, työntekijöiden ehdot määräytyisivät viime kädessä työlainsäädännön perusteella. Työehtosopimus turvaa kaikille yliopistolaisille lakia paremmat työehdot.

Kun laitetaan laadukkaat raaka-aineet yhteen, syntyy hyvä soppa. Hyvä työehtosopimus taas syntyy hyvistä ja reiluista ehdoista.

Kampanjasivustolta www.tyoehtosoppa.fi löydät tietoa siitä, miten työehtosopimus vaikuttaa yliopistolaisten työhön ja arkeen. Käy tutustumassa kampanjasivuun, osallistu keskusteluun somessa #työehtosoppa. Keitetään yhdessä hyvä ja reilu työehtosoppa!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)