Suunnittelu- ja konsulttialalle ’venymiskielto’ yleiskorotusten puolesta

YTN on julistanut suunnittelu- ja konsulttialan kaikille ylemmille toimihenkilöille “venymiskiellon” alkamaan lauantaina 4.12. Suunnittelu- ja konsulttialalla työskentelee jäsenrekisteritietojen mukaan noin 46o loimulaista.

Venymiskielto tarkoittaa ylityökieltoa, kieltoa matkustaa vapaa-ajalla työasioissa sekä kieltoa kerryttää liukumasaldoa. Venymiskielto on voimassa toistaiseksi.

Painostustoimiin päädyttiin, jotta jumissa olevat neuvottelut saisivat vauhtia. Työnantaja ei halua uuteen työehtosopimukseen yleiskorotuselementtiä. Työntekijäpuoli taas pitää yleiskorotusta erittäin tärkeänä. Jäsenkunnalle tehtyyn kyselyyn tuli erittäin suuri määrä vastauksia, ja vastanneista 90 prosenttia ilmoitti olevansa valmis myös painostustoimiin puolustaakseen yleiskorotusta.

Venymiskielto on laillinen painostustoimi

Venymiskielto koskee asioita, joista on aina muutenkin oikeus kieltäytyä. Painostustoimena ylityökielto ja muut nyt julistetut kiellot ovat laillisia ja yleisesti käytettyjä painostustoimia. Ylityökiellosta, vapaa-ajalla matkustamisen kiellosta ja liukumasaldojen kartuttamiskiellosta on lisää jäljempänä tässä kirjeessä.

Lue lisää YTN:n verkkosivuilta

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)