Yliopistosektorin sopimusneuvottelut jatkuivat torstaina

Neuvottelut yliopistojen noin 34 000 palkansaajan työehdoista jatkuivat 3. maaliskuuta.

– Keskustelimme tänään sopimuksen työaikaluvuista muun henkilöstön ja opetus- ja tutkimushenkilöstön osalta, JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho kertoo.

Muun asiantuntijahenkilöstön (muhe) osalta JUKOn tavoitteena on, että työehtosopimuksen määräykset tunnustavat nykyistä paremmin etä- ja monipaikkatyön sekä matkustamisen aikana tehdyn työn.

– Etätyö on normaali tapa tehdä työtä ja korona-aika on osoittanut, että etätyö toimii myös yliopistoissa. Meille on tärkeää, että työnantaja kohtelee samassa asemassa tai samoja tehtäviä tekeviä etätyön osalta tasapuolisesti, Aho korostaa.

Opetus- ja tutkimushenkilöstön osalta JUKO tavoittelee työehtosopimusmääräysten muuttamista niin, että ne tukisivat paremmin opetuksen monimuotuistumista, huomioisivat opetusmäärien kasvun ja mahdollistaisivat tutkimuksen tekemisen.

Opetus- ja tutkimushenkilöstöllä tulee olla työskentelyolosuhteet, jotka mahdollistavat pitkäjänteisen tutkimuksen tekemisen. Perustutkimus vahvistaa yhteiskuntamme osaamispohjaa ja kriisinkestävyyttä, painottaa yliopistosektorin neuvottelukunnan puheenjohtaja Tarja Niemelä (Professoriliitto).

Neuvottelut jatkuvat 10. maaliskuuta. Yliopistoissa työskentelee noin 2 000 loimulaista.

Lisätietoja:

Neuvottelut luupissa kaikilla kanavillamme

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #yliopisto #meolemmeyliopisto. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

JUKOn ja yliopistosektorin liittojen Työehtosoppa-sivusto avaa yliopistolaisille työehtosopimuksen merkityksen ja sisällön: www.tyoehtosoppa.fi.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)