Kunta-alan mielenosoitus Helsingissä tänään – ”Enää emme odota”

Tule mukaan pitämään ääntä kunta-alan ammattilaisten puolesta Helsingin Senaatintorille!

Kunta-alan neuvottelujärjestöt JUKO ja JAU (JHL ja Jyty) järjestävät mielenosoituksen kunta-alan ammattilaisten puolesta Helsingin Senaatintorilla tiistaina 5. huhtikuuta kello 17–19.

– Haluamme herättää työnantajat ja päättäjät siihen, että kunta-alan asiantuntijat ansaitsevat tärkeästä työstään oikeudenmukaisen korvauksen. Tätä väkemme on odottanut jo vuosia. Enää emme odota, sanoo JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Kunta-ala = laaja joukko asiantuntijoita

Olli Luukkaisen mukaan arvostuksen ja ansiotason patoutuma on päässyt valtavaksi.

– Yli kymmenen vuoden ajan kunta-alan asiantuntijat ovat saaneet vain nimellisiä korotuksia, kun Suomen vientiä on yhteisvoimin pelastettu. Lisäksi vuonna 2016 tehty kilpailukykysopimus eli kiky kohdentui epäoikeudenmukaisesti julkisen sektorin palkansaajiin.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren muistuttaa, että kunta-alan henkilöstössä ei ole kyse vain yhdestä ryhmästä, vaan todella isosta ja monipuolisesta joukosta asiantuntijoita.

– Jukolaisten liittojen joukkoamme ovat esimerkiksi opettajat, sosiaalityöntekijät, lääkärit, terveydenhoitajat, psykologit, fysioterapeutit, toiminta- ja puheterapeutit, terveys- ja ympäristötarkastajat ja kirjastonhoitajat, Löfgren kertoo.

Mielenosoituksessa painavaa puhetta ja musiikkia

Mielenosoitukseen ovat tervetulleita kaikki kunta-alan työntekijät sekä muut, jotka ymmärtävät kunta-alan ammattilaisten työn merkityksen ja haluavat osoittaa tukensa näille ihmisille.

Senaatintorin tilaisuudessa musiikista vastaavat Paleface ja Jonna Tervomaa. Puhujina ovat muun muassa Olli Luukkainen, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sekä Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima.

Tilaisuuden juontaa Ylelle Tilipäivä-sarjan tehnyt Ina Mikkola.

Mielenilmauksesta on luotu Facebookiin Ylös palkkakuopasta -tapahtuma, jonne voi klikata itsensä mukaan ja kutsua myös kaverit ja kollegat.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)