Liity työttömyyskassaan kesätöiden alkaessa!

Työttömyyskassa tuo lisäturvaa, jos jäät työttömäksi työurallasi valmistumisen jälkeen. Kassan jäsenenä voit saada ansiosidonnaista työttömyystukea, joka on Kelan peruspäivärahaa huomattavasti korkeampi.

Työttömyyskassan jäseneksi voit kuitenkin liittyä vain silloin, kun sinulla on voimassa oleva työ- tai virkasuhde. Kesätöiden tai pidemmän työsuhteen alku onkin oiva hetki liittyä myös työttömyyskassan jäseneksi!

Voit tehdä kassaan liittymisilmoituksen jo etukäteen, jos tiedät työsuhteesi alkamispäivän. On erittäin tärkeää liittyä kassaan heti työsuhteen alkaessa, sillä työssäoloehtoa ei voi kerryttää takautuvasti. Työssäoloehto tarkoittaa, että olet työskennellyt riittävästi ennen työttömyysjaksoa. Työssäoloehdon saat kerrytettyä esimerkiksi kahden kesän kesätöillä.

Lue lisää ja liity kassan jäseneksi!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)