Loimu mukana – nuoret ovat istuttaneet jo 600 000 taimea Taimiteko-hankkeessa

Taimiteko-hankkeessa tehdään konkreettisia toimenpiteitä hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Kesällä 2022 Akava liittoineen, Loimu mukaan lukien, osallistui kolmatta kertaa 4H-järjestön hankkeeseen. Uutta metsää istutetaan hiilinieluiksi soille, joista aiemmin nostettiin turvetta energiantuotantoon.

4H-järjestön ja Taimiteko-kumppaneiden tuella hankkeeseen osallistuneet nuoret ovat istuttaneet neljän vuoden aikana lähes 600 000 taimea yli 300 hehtaarille.

Tänä vuonna nuoret istuttavat kesän aikana 8 427 taimea Akava-metsään. Akava-metsää on istutettu akavalaisten liittojen tuella Utajärvelle Pehkeensuolle. Istutustyössä 4,2 hehtaarin alueelle käytettiin kotimaisia Finnforelian männyn ja kuusen taimia.

Akava-metsän maa-alueen omistaa Suomen 4H-liitto, jolla on metsän hoitovastuu. Akava-metsästä syntyy uudenlainen metsäinen oppimisympäristö, jossa toteutetaan muun muassa koululaisten metsäpäiviä.

Akava-metsän istuttivat Utajärven ja Muhoksen 4H-yhdistysten kahdeksan muhoslaista ja kahdeksan utajärveläistä nuorta.

– Taimiteko on hieno mahdollisuus tehdä jotain konkreettista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja samalla tarjota nuorille kesätyöpaikkoja. Loimu on mukana tukemassa hanketta nyt jo kolmatta vuotta. Loimun tuella on istutettu yhteensä 2400 tainta, jotka sitovat hiilidioksidia yhteensä 153 600 kg C (ekv.), kertoo Loimun järjestöpäällikkö Johanna Hristov.

Lue lisää Akavan verkkosivuilta:

Nuoret istuttivat jälleen tuhansia taimia Akavan nimikkometsään

Akava-metsää istutti Utajärvelle kuusitoista muhoslaista ja utajärveläistä nuorta. Petkeensuolle istutettiin yli 8 400 havupuun taimea suolle, josta aiemmin nostettiin turvetta energiantuotannon tarpeisiin. Kuva: Lassi Karvonen

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)