YTN:n ja Teknologiateollisuuden työnantajien neuvottelut keskeytetty

Neuvottelut ylempien toimihenkilöiden teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan uusista työehtosopimuksista katkesivat tänään. Ratkaisun hakeminen siirtyy sopimusalojen työehtosopimusten mukaisesti sovintolautakuntaan.

YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksan mukaan sovun hakeminen kaatui osapuolten näkemyseroihin palkankorotusten tasosta ja rakenteesta. YTN:n tavoitteena oli yleiskorotukseen painottuva, vuoden 2023 inflaatioennustetta heijasteleva palkankorotus.

– On valitettavaa, että työnantaja ei ymmärrä huoltamme palkansaajien ostovoimasta, Oksa sanoo.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ja Teknologiateollisuuden työnantajat ovat neuvotelleet viime viikot tiiviisti ylempien toimihenkilöiden kahden sopimusalan työehtosopimuksista. YTN:n teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan sopimusten piirissä on yhteensä noin 95 000 ylempää toimihenkilöä.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)