Kemian alan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat

Kemian alan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluita jatkettiin keskiviikkona 25.1.

Alan työehtosopimus on voimassa 31.1. asti. Neuvotteluissa jatkettiin työehtosopimuksen tekstien läpikäyntiä.

– YTN:n osalta pidämme edelleen erittäin tärkeänä muiden tavoitteiden ohella perhevapaauudistuksen tuomien muutosten saamista mukaan työehtosopimukseen. Viime kesänä voimaan tulleen perhevapaauudistuksen tavoitteet eivät toteudu sillä, että esim. muutettaisiin ainoastaan työehtosopimuksen perhevapaita koskevia termejä. Tavoitteenamme on, että molemmille vanhemmille tarjotaan yhdenvertainen oikeus samanpituiseen, palkalliseen vanhempainvapaaseen. Synnyttävän vanhemman vapaan pituus ei saa lyhentyä, vaikka toisen vanhemman palkallista vapaata pidennetään vastaamaan lakimuutosta, toteaa neuvotteluissa mukana oleva Loimun neuvottelupäällikkö Anna Kytömaa.

Seuraava neuvotteluaika on sovittu tiistaille 31.1.

Lisätietoja:

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)