Neuvottelut yliopistojen palkoista jatkuivat keskiviikkona

– Valitettavasti osapuolet eivät päässeet yhteisymmärryksen palkankorotuksista, JUKOn yliopistosektorin puheenjohtaja Tarja Niemelä (Professoriliitto) ja neuvottelupäällikkö Katja Aho toteavat.

JUKO on painottanut toistuvasti, että se tavoittelee ostovoimaa parantavia palkankorotuksia. Yliopistojen henkilöstö on korona-aikana venynyt ja huolehtinut korkeatasoisesta tutkimuksesta ja opetuksesta poikkeusoloissa. Sisäänottomäärät ovat kuluneella hallituskaudella kasvaneet, ja suunnitelmissa on lisätä edelleen aloituspaikkoja, tuplata tohtorikoulutus sekä kolminkertaistaa kansainvälisten opiskelijoiden määrä.

Aho muistuttaa, että työehtosopimus on irtisanottu 17. helmikuuta, joten jatkossa ei neuvotella enää vain palkoista, vaan pöydässä ovat myös muun muassa sopimusmääräykset ja sopimuskauden pituus eli koko työehtosopimus.
Seuraavan kerran palkansaajajärjestöt ja yliopistotyönantajia edustava Sivista tapaavat 13. maaliskuuta.

Tietoa yliopistojen työehtosopimuksesta löydät kootusti yliopistotes.fi-sivuilta.

Lisätietoja:

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)