Loimu mukana Akavan Avoin tiedolle -kampanjassa – liity mukaan!

Loimu on mukana Akavan ja akavalaisten liittojen Akavan Avoin tiedolle -kampanjassa, jolla teemme yhdessä näkyväksi jokapäiväistä työtämme yhdenvertaisemman ja tasa-arvoisemman työelämän edistämiseksi.

Noin kolmannes 18–35-vuotiaista korkeasti koulutetuista on havainnut epäasianmukaista tai syrjivää kohtelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan opiskeluissa tai työpaikalla, kertoo tuore selvitys. Aula Researchin Akavalle toteuttaman selvityksen teemat käsittelivät muun muassa hyvinvointia ja jaksamista, työelämään kohdistuvia arvoja ja asenteita sekä tulevaisuuden näkymiä. Kyselyyn vastasi yhteensä 1 511 korkeakoulutettua vastaajaa. 

Akava jäsenliittoineen kampanjoi Avoin tiedolle -kampanjalla työelämän yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi. Akava-yhteisö painottaa kampanjassa tiedon, ymmärryksen ja oppimisen merkitystä yhdenvertaiselle ja tasa-arvoiselle työelämälle. Akavalaiset liitot tuntevat jäsenensä sekä kuuntelevat ja keräävät ymmärrystä ollakseen kartalla siitä, millaista on korkeakoulutettujen työelämä.

Akava-yhteisö tekee aktiivisesti töitä sen eteen, että tulevaisuuden työelämä on mahdollisuuksiltaan yhdenvertaista jokaiselle. Tiedämme, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin liittyvissä kysymyksissä on meillä kaikilla vielä paljon opittavaa.

Yhdenvertaista ja tasa-arvoista työelämää tehdään luomalla mahdollisuuksia uuden oppimiselle ja paremmalle ymmärrykselle. Siksi olemme mukana sosiaalisen median kanavilla Akavan #avointiedolle -kampanjassa. Liity mukaan kampanjaan, ja jaa oma julkaisusi ottamalla esimerkiksi kuva itsestäsi tai työkavereista ja käyttäen kuvassa esimerkiksi sateenkaaren värejä moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden kuvaajana! Lataa ja jaa työpaikallasi alla olevasta linkistä Avoin Tiedolle -huoneentaulu (pdf-tiedosto).

Lataa:

AvoinTiedolle_huoneentaulu.pdf

Lue lisää:

Akava: Tarvitsemme laajan ohjelman yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi – Akavan verkkosivu

Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus työelämässä – katsaus 50 viime vuoden kehitykseen – AkavaWorks

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)