THL:n muutosneuvottelut päättyivät erimielisinä

Lakkautettavista toiminnoista monet ovat sellaisia, joissa THL:n asiantuntijat ja tutkijat ovat edustaneet Suomea EU:ssa ja globaalisti. He ovat tuoneet Suomeen myös ulkomaista tutkimusyhteistyötä, lääketieteellistä osaamista ja miljoonien rahoituksen.

Muutosneuvottelujen seurauksena 93 irtisanotaan, lisäksi eläköitymisten, määräaikaisuuksien lopettamisten ja liikkeenluovutusten vuoksi laitos vähentää yhteensä 206 henkilöä. Resurssimenetys on noin 182 henkilötyövuotta.

Leikkaukset jo koronapandemian aikana äärimmilleen venyneen infektiopuolen asiantuntija- ja tutkimustoiminnassa pakottavat miettimään, eikö pandemiasta opittu mitään, sano varapääluottamusmies, tutkimusprofessori Markus Perola. Luottamusmiehillä ja henkilöstöllä onkin nyt pelko THL:n asiantuntemuksen ja toimintavalmiuksien ohenemisesta muun muassa kriisitilanteissa.

https://www.juko.fi/ajankohtaista/valtio-muutosneuvottelut-paattyivat-erimielisina-thl-sta-lahtee-yli-

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)