Työsuhde

Yrittäjät Loimussa

Loimun yrittäjäjäsenenä saat palveluja ja etuja kuten työntekijäjäsenetkin. Yrittäjän jäsenmaksu on 16 euroa kuukaudessa. Loimun jäsenedut yrittäjille ovat:

 • Loimun neuvontapalvelu aloittavalle yrittäjälle
 • alennusta UKKO.fi:n ja UKKO Pro -palvelun palvelumaksusta
 • alennusta OP Kevytyrittäjä- palvelusta
 • Suomen Yrittäjien laaja palvelupaketti 95 eurolla / vuosi. 
 • VirtuaaliLakimies- palvelu
 • koulutukset ja yrittäjyystapahtumat
 • Loimun yhdistysten toiminta
 • oikeusturva- ja vastuuvakuutus (itsenäiset ammatinharjoittajat ja yrittäjät, joiden palveluksessa ei ole muita työntekijöitä)
 • vapaa-ajan matkustajavakuutus
 • yksityiselämän lakineuvonta (muissa kuin työoikeudellisissa asioissa, JB Eversheds Asianajotoimisto)
 • muut Loimun edut kuten Loimu-lehti, jäsenkirjeet, Member+ ja muut jäsenedut. Katso lisätietoa tästä. 

Neuvontapalvelu aloittavalle yrittäjälle

Palvelun tarkoituksena on antaa tietoa ja neuvontaa erilaisista yrittäjyyden muodoista, sivu- ja päätoimisesta yritystoiminnasta, työttömyysturvan ja yrittäjyyden yhdistämisestä sekä neuvoa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

Voit lähettää sähköpostia Loimun edunvalvontatiimille osoitteeseen  .

Palkansaajasta yrittäjäksi

Kun palkansaajakassan jäsen aloittaa yritystoiminnan, hänen on mahdollista siirtyä jäseneksi SYT-kassaan kolmen kuukauden kuluessa yritystoiminnan aloittamisesta ilman katkosta työttömyysturvassa. Tämä toteutuu jälkisuojajärjestelyn kautta. Jälkisuoja-aika kestää yritystoiminnan aloittamisesta yrittäjän työssäoloehdon täyttymiseen saakka, kuitenkin enintään 18 kuukautta. Tuona aikana työttömäksi jäänyt yrittäjä voi saada palkansaajapäivärahaa yrittäjyyttä edeltäneen palkkatyön ansioiden perusteella. SYT-kassa maksaa myös tämän jälkisuojapäivärahan jäsenilleen. Jos ei ole huomannut heti yritystoiminnan alussa liittyä jäseneksi SYT-kassaan, kannattaa liittyminen tehdä kuitenkin mahdollisimman pian, koska tällöin ehtii jälkisuojan turvin hankkia mahdollisimman suuren osan yrittäjän työssäoloehdosta. Lisätietoa saat SYT-kassan verkkosivustolta.

Akateemiset yrittäjät AKY

Loimu on AKY - Akavalaiset yrittäjät ry:n jäsenjärjestö. AKY järjestää koulutuksia, yrittäjyystapahtumia ja yritysvierailuja, joihin Loimun yrittäjäjäsenet voivat osallistua. Lisätietoa akateemisesta yrittäjyydestä sekä tulevista tapahtumista ja koulutuksista löydät osoitteesta www.akateemisetyrittajat.fi.

Loimun yrittäjäjäsenet voivat hankkia itselleen Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin 95 eurolla / vuosi. Voit hankkia palvelupaketin suoraan Suomen Yrittäjien kotisivuilta. Palvelupaketti sisältää mm. asiakirjapankin ja neuvontapalvelut. 

Loimun jäsenet saavat UKKO.fi:n laskutuspalvelun käyttöönsä 20 prosentin alennuksella. Jäsenhinta on 4 prosenttia laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta (normaalihinta 5 %). Alennuksen saa ilmoittamalla UKKO.fi:n asiakaspalveluun olevansa Loimun jäsen. Huomaa, että työttömyysturvan kannalta laskutuspalveluiden käyttäjät katsotaan yrittäjiksi, usein sivutoimisiksi, millä on vaikutusta työttömyysturvaan. Lisätietoa UKKO.fi:n palveluista ja palvelun käyttöönotto UKKO.fi:n sivuilta.

Loimun jäsenet saavat UKKO Pron kuukausimaksusta 10 prosentin alennuksen. Palvelun käyttö alkaen 0 €/kk. UKKO Pro on tarkoitettu toiminimiyrittäjille, jotka voivat palvelun avulla automatisoida kirjanpitonsa ja säästää näin tilitoimistokuluissa. Palvelun kautta voit myös perustaa ilmaiseksi toiminimen, jos sinulla ei sellaista vielä ole. Lisätietoa UKKOPRO.fi:n sivuilta.

Loimun jäsenet saavat 20 prosentin alennuksen OP Kevytyrittäjä -palvelusta. Ilmoita Loimun jäsennumerosi ottaessasi palvelun käyttöön. OP Kevytyrittäjä -palvelu hoitaa paperityöt, veroilmoitukset ja maksut puolestasi, jolloin voit itse keskittyä yritystoimintaasi. Saat Y-tunnuksen OP Kevytyrittäjä -palvelun välityksellä eli sinusta tulee ihan oikea yrittäjä, joskin toiminnan ollessa pienimuotoista yrittäjyytesi voidaan katsoa sivutoimiseksi. Lisätietoja OP:n sivuilta.

VirtuaaliLakimies on lakipalveluyritys Fondian juristien laatima sähköinen lakitietopankki, tarjoaa juridista perustietoa päivittäisen liiketoiminnan hoitamisen tueksi. Palvelu sisältää yli 1700 suomen- ja englanninkielistä yrittäjille tärkeitä juridisia kysymyksiä käsittelevää artikkelia, yli 150 asiakirjamallia laatimisohjeineen sekä tarkistuslistoja. Palvelu myös ehdottaa lisätietoja kaipaaville hyödyllisiä linkkejä lakeihin ja muihin tietolähteisiin.
Loimun jäsenet saavat jäsenetuna maksuttoman pääsyn VirtuaaliLakimies –palveluun, jonka normaalihinta on 240 € vuodessa.

VirtuaaliLakimies -palvelu kattaa 10 liike-elämän tärkeintä juridiikan aluetta:

Henkilöstö ja esimiestyö
Liiketoimintasopimukset
Tietosuoja
Kuluttajansuoja ja tuotevastuu
Yhtiöoikeus
Rahoitus ja yritysjärjestelyt
Julkiset hankinnat ja kilpailuoikeus
Ympäristöoikeus ja rakentaminen
Yrityksen omaisuus
Talous

Palvelun käyttöönotto tapahtuu rekisteröitymällä osoitteessa www.virtuaalilakimies.fi ja antamalla kampanjakoodin. Kampanjakoodin löydät Loimun jäsenintranetistä.

 

 

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu