Urapalvelut

Palkkaneuvonta

Kiinnostaako sinua loimulaisten alojen palkkataso? Joissain työpaikoilla palkkataso määräytyy selkeästi suhteessa tehtävänimikkeeseen, työn vaativuuteen ja muiden palkkoihin, osassa taas on paljon kiinni neuvottelutaidoista, mihin palkkatasoon päädyt.

Joka tapauksessa palkkaukseen kannattaa yrittää vaikuttaa ajoissa ja säännöllisesti, niin turvaat palkkauksen kehittymisen myös tulevaisuudessa. Tavoitteenamme on auttaa jäseniämme pärjäämään paremmin työmarkkinoilla ja huolehdimme heidän palkkaedunvalvonnasta. Työmarkkinoilla pärjäämiseen liittyy kiinteästi myös työstä maksettu korvaus. Tavoitteenamme on saada palkat kehittymään ja siksi avaamme määräajaksi Palkkanosturimme kaikkien käyttöön! Testaa, mitä voit ansaita tulevaisuudessa tai kuinka oma palkkasi suhteutuu muihin!

Palkkanosturi

Jäsenten palkkatietojen pohjalta on muodostettu Palkkanosturi-työkalu, jolla pystyt tarkastelemaan palkkaasi mm. asematason ja sektoritiedon pohjalta ja yli 20 toimialalla. Pystyt vertaamaan palkkaasi muihin vastaavissa tehtävissä oleviin ja lisäksi näet palkkakehityksen kokemusvuosien myötä.

Tutustuaksesi loimulaisella koulutustaustalla olevien uran palkkanäkymiin, voit katsoa keskipalkkoja pääaineryhmittäin. Henkilökohtaiseen palkkaukseen apuna on Palkkanosturi ja Loimun toimiston palkkaneuvonta. Henkilökohtainen neuvonta on tarkoitettu Loimun jäsenille.

Henkilökohtainen palkkaneuvonta

Omien tutkimustemme sekä käytössä olevan muun tilastotiedon avulla pystymme neuvomaan palkkauksessa ja sen kehittymisessä jäseniämme. Ota yhteyttä urapalvelut (at) loimu.fi, mikäli haluat lisätietoa esimerkiksi palkkatoiveen esittämistä varten. Henkilökohtainen neuvonta on tarkoitettu vain Loimun jäsenille.

Palkkatutkimukset ja -suositukset

Seuraamme vuosittain jäsentemme palkkojen kehitystä kaikilla työnantajasektoreilla ja toimialoilla. Seuraamme myös vastavalmistuneiden tilannetta työmarkkinoilla. Keräämme tilastotietoa ja rakennamme sen avulla sekä itsenäisesti käytettäviä että henkilökohtaisen neuvonnan palveluita.

Tutkimme jäsentemme palkkatasoa vuoden lopussa vuosittain. Palkkatutkimuksemme aineisto yhdistetään akavalaisten yhteiseen aineistoon yksityisen sektorin osalta, ja käytämme myös yhteistä materiaalia neuvonnassamme. Uusimman työmarkkinatutkimuksen (lokakuu 2017) palkkatilastojen perusteella on luotu yleiset suositukset teollisuuteen. Katso lisää teollisuuden suosituksista.

Kysy lisää palkkatoiveesta urapalvelut at loimu.fi -osoitteessa. Laita mukaan työpaikkailmoituksen linkki määrittelyä varten.

 

Opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden palkkasuositukset

Opiskelijoiden palkkasuositukset opintovaiheen mukaan löytyvät opiskelijoiden palkkasuosituksista.

Vastavalmistuneiden vähimmäispalkkasuositus yksityiselle sektorille on 3300 €/kk. Muille sektoreille ja erityisesti teollisuuden ulkopuolella oleviin tehtäviin suosituksia voi kysyä Loimun palkkaneuvonnasta urapalvelut (at) loimu.fi.

Palkkanosturi

Palkkanosturi löytyy kampanja-ajan julkisena kaikille TÄÄLTÄ.

 

Paranna palkkaasi -opas

YTN:n opas auttaa ymmärtämään palkan määräytymistä ja kehittymään palkkaneuvotteluissa.

 
 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2019 Loimu