Urapalveluilla ilmaa siipien alle

Edeltäjäliitoissa oraalla olleet urapalvelut on Loimussa saatu kasvamaan ja kukoistamaan.

Kun Loimun edeltäjäliitot Metsänhoitajaliitto, Luonnontieteiden akateemisten liitto LAL ja Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliitto YKL päättivät yhdistyä Loimuksi vuonna 2017, yksi tärkeimmistä perusteluista oli liittojen jäsenpalvelujen parantaminen. Jäsenten menestystä työmarkkinoilla haluttiin tukea tarjoamalla työllistymistä ja uralla etenemistä tukevilla palveluilla. Yhdistyminen isommaksi liitoksi mahdollisti laajempien ja laadukkaampien urapalveluiden tuottamisen jäsenkunnalle. 

– Ratkaisevaa oli, että urapalveluihin muodostettiin kokopäivätoiminen tehtävä, jossa saa keskittyä palvelukokonaisuuden jatkuvaan kehittämiseen ja korkealaatuiseen toteuttamiseen, Loimun urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen toteaa.

Urapalveluiden Petra Bedda ja Suvi Liikkanen tarjoavat työnhakijoille tietoa, valmennusta ja uusia näkökulmia. 

Yhteistyötä jäsenten ammatilliseen kehittymiseen, työllistymiseen ja uralla etenemiseen tähtäävien koulutusten järjestämisessä tehtiin jo Loimun edeltäjäliitoissa 

– Sen pohjalta oli helppoa lähteä rakentamaan laajempaa koulutustarjontaa Loimun käynnistysvaiheessa, Suvi Liikkanen kertoo. 

– Koulutustarjontamme on laajentunut Loimun aikana yhä enemmän ammatillisen kehittymisen tukemiseen, kuten johtamiseen, projektinhallintaan sekä laadunhallintaan ja standardeihin. Lisäksi verkkovalmennuksia on rakennettu sekä ryhmille että itsenäisesti suoritettavaksi.

Yksilöllinen palvelu on valttia

Henkilökohtainen ura- ja työnhakuvalmennus tuotettiin ensimmäisten vuosien aikana ulkopuolisen palveluntuottajan kautta. Vaikka ulkoistetut palvelut voivat olla kustannustehokkaita, jää jäsenten uraan ja työmarkkinoihin liittyvää oleellista tietoa kertymättä liiton sisälle, mikä myös vaikeuttaa palvelukehitystä. Lisäksi urapalvelut olivat kysyttyjä – yhden ihmisen työpanos ei enää ollut riittävä. Siksi reilut kaksi vuotta sitten Loimuun palkattiin oma uravalmentaja Petra Bedda. Sen johdosta ura- ja työnhakuvalmennuksen käyttö onkin kasvanut ja palvelutarjontamme laajentunut myös työssä olevien työnohjaukseen ja hyvinvoinnin tukeen sekä yrittäjyyssparraukseen. 

Strategialupaus: Kehitämme loimulaisten alojen koulutusta ja jäsenten osaamista.

Loimussa onkin kokoonsa nähden hyvin kattavat urapalvelut. Tarjoamme vuosittain yli 200 koulutusta, joista noin 50 järjestämme itse ja loput hankimme yhteistyökumppaneilta ja palveluntuottajilta. Suurin osa koulutuksista on verkossa, joten osallistuminen on mahdollista mistä päin Suomea tahansa. Vuosittain tilaisuuksiin osallistuu noin 2 000 jäsentä ja henkilökohtaista valmennusta käyttää 300. Suosituin palvelumme on kuitenkin Duunitorin kanssa yhteistyössä tehty Loimun avoimet työpaikat -syöte, sillä on huimat 75 000 käyttökertaa vuodessa.  

– Palveluiden jatkuva kehittäminen jäsenistön tarpeita ja toiveita vastaavaksi on meille tärkeää. 

Seuraamme järjestelmällisesti jäsenten tyytyväisyyttä palveluihimme palautekyselyiden avulla. Tyytyväisyysluvut ovat erittäin korkeat, henkilökohtaisen valmennuksen puolella jopa 88 prosenttia palvelua käyttäneistä on antanut siitä kiitettävän arvosanan. 

Katso kaikki Loimun urapalveluiden koulutukset keväälle 2023: www.loimu.fi/tapahtumat

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)