Neuvottelut yliopistojen työehdoista jatkuivat perjantaina

Luottamusmiehet ovat paikallisessa sopimisessa paljon vartijoina. Työehtosopimuksella on turvattava heille tehtävän hoitamiseen riittävästi aikaa ja tietoa.

Neuvottelut yliopistojen noin 34 000 palkansaajan työehdoista jatkuivat 18. helmikuuta.

– Aloitimme keskustelun luottamusmiehen asemasta ja siihen liittyvistä sopimusmääräyksistä, JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho kertoo.

Aho muistuttaa, että työehtosopimus takaa yliopistoille laajat mahdollisuudet paikalliseen sopimiseen ja että luottamusmiesten osaamisesta ja luottamustoimeen käytetystä ajasta hyötyvät myös työnantajat.

– Tehokasta paikallinen sopiminen on kuitenkin vain, kun luottamusmiehellä on riittävästi aikaa hoitaa sitä. Koska työnantajakin hyötyy luottamusmiehen työstä, lisätunnit luottamusmiehen tehtävien hoitamiseksi ovat mielestämme tärkeitä kaikille.

JUKO painottaa, että laajat mahdollisuudet sopia paikallisesti edellyttävät ajankäytön lisäämisen rinnalle luottamusmiesten tiedonsaantioikeuksien kasvattamista.

Yliopistojen palkansaajia työehtosopimusneuvotteluissa edustavat JUKO, Pro ja JHL ajavat myös luottamusmiesten ura- ja palkkakehityksen varmistamista ja pidempää suoja-aikaa irtisanomistilanteisiin.

Neuvottelut jatkuvat 3. maaliskuuta. Yliopistoissa työskentelee noin 2 000 loimulaista.

Lisätietoja:

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)