SOTE-neuvotteluissa esillä paikallinen sopiminen, lomakysymykset sekä määräaikaisten asema

SOTE-sopimuksen neuvottelut käsittelivät maanantaina 28. helmikuuta muun muassa arkipyhäviikon vuosilomaan sekä paikalliseen sopimiseen liittyviä kysymyksiä.
Osapuolet keskustelivat myös määräaikaisessa palvelusuhteessa olevien asemasta hyvinvointialueille siirryttäessä.Näissä kolmessa asiassa löysimme yhteisymmärrystä ohjeistuksen tarpeellisuudesta ja sisällöstä, kertoo JUKOn neuvottelupäällikkö Jouni Vattulainen.

SOTE-neuvottelujen työaikatyöryhmä jatkaa edelleen työaikakysymysten käsittelyä. Siellä esillä on ollut muun muassa matka-ajan korvaaminen.

– Seuraavan kokouksen ajankohtaa emme vielä päättäneet, mutta sovimme sen olevan mahdollinen nopeallakin aikataululla. Eli katsomme, miten kunta-alan pääryhmän neuvottelut etenevät, sanoo Vattulainen.

SOTE-sopimuksen pääsopijapuoliin kuuluvat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn lisäksi Sote (Super, Tehy, SPAL), Julkisen alan unioni JAU (JHL, Jyty) sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Kerromme SOTE-sopimuksen neuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #sotesopimus. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry

Lisätietoja:

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)