Maksuton Kesäduunari-info auttaa jälleen kesätyöntekijöitä

Kesäduunari-info on täällä taas! SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen, maksuton Kesäduunari-info tarjoaa neuvontaa ja vastauksia nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin.

Tämän vuoden Kesäduunarineuvoja Hanna-Marilla Zidan on työoikeuteen suuntautunut oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopistosta. Zidan odottaa kesän aikana pääsevänsä konkreettisesti auttamaan nuoria kesätyöntekijöitä ja selvittämään työoikeudellisia kysymyksiä.

Hanna-Marilla Zidan rohkaisee olemaan yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää.

Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, joten neuvojen kysymistä ei tarvitse arastella. Vaikka työelämä on vuosien aikana muuttunut monin tavoin, kysymysten aiheet ovat pysyneet pitkälti samoina. Joka vuosi kysytään paljon palkka- ja työaika-asioista. Myös koeaikaa ja työtodistusta koskevista kysymyksistä tulee usein yhteydenottoja.

– Huolellinen perehtyminen omiin oikeuksiin ja velvollisuuksiin on työsuhteen molempien osapuolten etu.

Zidan muistuttaa, että kesätyöstä sopiessa kannattaa pyytää työsopimus kirjallisena ja tutustua siihen huolellisesti.

– Jos jokin ehto on epäselvä, niin allekirjoittamisen kanssa ei kannata kiirehtiä, vaan käydä sopimus huolella läpi ennen sitä.

Ennen yhteydenottoa kannattaa tutustua usein kysyttyjen kysymyksien vastauksiin ja kesäduunarin muistilistaan Kesaduunari.fi-verkkosivuilla.

Kesäduunarineuvojan tavoittaa maanantaista perjantaihin kello 9–15 puhelimitse numerosta 0800 179 279 tai WhatsApp-sovelluksella numerosta 040 747 1571. Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake Kesäduunari-infon sivuilla.

Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömänä. Kesäduunari-info palvelee elokuun loppuun asti. Puhelu on soittajalle maksuton.

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen, maksuton Kesäduunari-info on tarjonnut neuvontaa ja vastauksia jo 17 vuotta.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)