Loimulaisten alojen asiantuntijoiden tarve kasvaa ja koulutuksen painopisteet muuttuvat 

Kansainväliset ympäristövaatimukset tiukentuvat, joten myös ympäristöön liittyvien koulutusten tarve kasvaa ja painopiste muuttuu. Samaan aikaan myös ympäristökysymyksiin erikoistuneiden asiantuntijoiden kysyntä lisääntyy, mainitsee Finlands Natur -aikakauslehden 1/2024 artikkeli.

– Kun yritysmaailma noudattaa yhä enemmän erilaisia ympäristö- ja kestävyysvaatimuksia, kasvaa ympäristöosaamisen tarve myös muilla koulutusaloilla. Esimerkiksi talouden ja oikeustieteen alalla, kun muun muassa tarkastusala tarvitsee uutta asiantuntemusta yritysten ympäristövaikutusten arvioimiseksi, toteaa urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteiden liitto Loimusta. 

Finlands Natur -aikakauslehden 1/2024 artikkelissa näkökulmia aiheeseen avaa Vaasan ammattikorkeakoulun Novian Pietarsaaren kampukselta tuotantotalouden lehtori Roger Nylund: 

Vanhoja opetussuunnitelmia tarkastellaan uudelleen ja kehitetään täysin uusia koulutuksia.

Vaasan ammattikorkeakoulussa Raaseporissa voi opiskella biotaloutta, kouluttautua agrologiksi tai kestäviä ratkaisuja rannikkoseuduilla työssään painottavaksi metsätalousinsinööriksi. 

Ympäristöön liittyvien koulutusvaihtoehtojen nousu näyttää kiistattomalta. Äskettäin esimerkiksi Vaasan ammattikorkeakoulu ilmoitti, että koulutettujen tuulivoimatyöntekijöiden kysyntä kasvaa Suomessa. Yhä useampia ympäristöasiantuntijoita koulutetaan nyt yliopisto- ja ammattikorkeakoulutasolla. 

Christoffer Granholm, auktorisoitu CGR-tilintarkastaja EY:n Vaasan toimistossa, aikoo kouluttautua EU:n nykyiseen ympäristövaatimusten sääntelyyn: 

Ympäristövaatimukset ja raportointi ympäristövaikutuksista ovat olleet osa tilintarkastusmaailmaa aiemmin, mutta nykyään säännöt ja ohjeet raportointiin ovat tarkempia. 

Lue koko artikkeli ruotsiksi uusimmasta Finlands Natur -lehdestä: Ökad efterfrågan på miljörelaterade utbildningar – Finlands Natur 

Lisätietoja: 

Valmistuville  

Loimulaiset 

Tilaa Finlands Natur -lehti jäsenetuhintaan – Lehtiedut 

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)