Loimu tukee sateenkaarioikeuksia maailmanlaajuisesti SASKin hankkeessa

Loimu on osallistunut pian päättyvään Pride-kuukauteen tukemalla Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKin  Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet työelämässä -hanketta. Hankkeesa vahvistetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien työntekijöiden asemaa globaalisti. Ay-liike onkin eri puolilla maailmaa ottanut harppauksia puolustaakseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Heidän asemansa on hankala niin työelämässä kuin laajemminkin yhteiskunnissa, erityisesti kehittyvissä maissa. 

Sateenkaarioikeuksien tilanne näyttää paperilla aika hyvältä, jopa 175 maailman valtiota on vahvistanut syrjinnän kieltämistä koskevan ILOn yleissopimuksen.

– Käytännössä tilanne ei ole ihan niin valoisa, toteaa SASkin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija Tarja Valtonen.

Lue koko juttu tästä  

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)