Haku Loimun toimikuntiin kaudelle 1.9.2021-31.8.2023

Hakuaika Loimun toimikuntiin on päättynyt

Kiitos kaikille hakijoille! Loimun hallitus päättää 16.6. toimikuntien kokoonpanot kaudelle 1.9.2021-31.8.2023. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille. 

Loimussa on seitsemän toimikuntaa ja ne ovat hallituksen alaisia toimielimiä. Toimikuntien tehtävänä on osallistua toimialaansa liittyvien päätösten valmisteluun.

Haluatko vaikuttaa Loimun toimintaan?

Nykyisten toimikuntien kausi 2019-21 on päättymässä.

Pyysimme toimikuntatyöskentelyyn osallistuneita kertomaan, miksi he itse lähtivät mukaan toimikuntaan ja minkälaista työskentely on ollut.

Järjestötoimikunta

Ria Sarasti, L&T, Kehityspäällikkö

Olen ollut Suomen Punaisen Ristillä ja parissa muussakin järjestössä vapaaehtoisena. Kun Loimulta tuli viestiä toimikunnista, uskoin, että minulla olisi hyvää kokemusta, jota tulla jakamaan. Lisäksi halusin muutenkin tulla vaikuttamaan liittoon, jonka jäsenmaksuja maksan.

Toimikuntatyössä olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut hiukan paremman kuvan siitä, mitä kaikkea liittoa tekee ja mitä minä hyödyn liiton jäsenenä. Parasta toimikunnassa työskentelyssä on ollut rento ilmapiiri, mukavat ihmiset ja hyvin sujuva keskustelu. Rennossa ilmapiirissä uskaltaa avata suunsa ja kertoa oman mielipiteensä sekä tuntuu mukavalta olla osa toimintaa.

Ria Sarasti

Koulutuspoliittisten ja yliopistoasioiden toimikunta

Johanna Riitakorpi, Vihreä eduskuntaryhmä

Opiskelija-aikana olin aktiivisesti mukana ylioppilaskunnassa ja sitä kautta yliopistopolitikassa. Toimin 4,5 vuoden ajan Helsingin yliopiston hallituksen jäsenenä, joten koin, että kokemukseni olisi arvokasta myös ammattiliitossani ja nimenomaan koulutuspoliittisessa toimikunnassa.

Olemme käsitelleet hyvin laajasti erilaisia aiheita ja olen kokenut, että vaikuttamismahdollisuudet liiton koulutuspoliittisiin linjoihin ovat olleet suuret. Mm. koulutuspoliittinen selonteko ja vaikuttaminen Akavan linjoihin ovat olleen pöydällä.

On myös ollut ilo keskustella yliopistolla töissä olevien kanssa, sillä en valmistumiseni jälkeen jäänyt itse yliopistolle töihin. Olen kokenut, että mielipiteitäni kuunnellaan ja ilmapiiri on hyvä.

Johanna Riitakorpi

Kunta-alan toimikunta

Tommi Maasilta, Askolan kunta / rakennusvalvonta- ja ympäristönsuojeluosasto, vt. toimialajohtaja. Neljän pienen itäisen Uudenmaan kunnan yhteinen viranomaisyksikkö.

Haluan olla mukana siellä missä päätetään ja vaikutetaan asioihin. Toimin JUKOn varapääluottamusmiehenä työpaikallani, ja halusin nostaa kunta-alan painoarvoa myös Loimussa.

Kannustan kaikkia kiinnostuneita rohkeasti hakemaan! Ei tarvitse olla henkilöstön edustaja tai omata pitkää kokemusta alalta. Tunkua ei viimeisimmässä haussa ollut, ja mukaan mahtuu uusia ja vanhoja!

Mitä olet itse saanut toimikuntatyöskentelystä?

Itse olen saanut toimikuntatyöskentelystä verkoston ja vertaistukea erilaisilta kunta-alan työpaikoilta. Saamme tuettua Loimun toimiston edunvalvontatyötä. Toimikunnassa pääsee tiedon lähteille, kuten JUKOn neuvottelukunnan ja työryhmien aineistoihin, mikä auttaa omassa edunvalvontatyössä.

Tommi Maasilta

Loimun jäsenlehden toimitusneuvosto

Tiina Etelälahti, suunnittelija, Hus-kuntayhtymä

Huomasin Loimu-lehdestä ilmoituksen toimikuntahausta ja näin siinä mahdollisuuden päästä seuraamaan läheltä järjestötoimintaa. Erityisesti minua kiinnosti viestinnällisessä mielessä lehden toimitus- ja valmistelutyöhön tutustuminen.

Toimitusneuvosto on hyvin organisoitu, aiheita käsitellään perusteellisesti ja ideat jalostetaan konkreettisiksi juttuaiheiksi. Jokainen ilmestynyt lehti myös arvioidaan yksityiskohtaisesti artikkelin sisältöjen ja kuvamateriaalin suhteen. Tämän lisäksi sisällöstä annetaan kehitysehdotuksia ja kiitoksia.

Kuluneen toimikauden aikana pidettiin kaksi pidempää työseminaaria, joissa ideoitiin mm. Valokeila-kokonaisuuksia, verkkolehden rakennetta ja muita sisältöön liittyviä aiheita Loimun koko jäsenkunnan näkökulmasta. Päivien aikana tehtiin myös opintokäynnit museoon tai näyttelyyn.

Tiina Etelälahti

Valtion toimikunta

Aarre Paloposki, Ilmatieteen laitos

Lähdin mukaan, koska olen kiinnostunut ammattiyhdistystoiminnasta. Toimin myös luottamusmiehenä, joten tuntui luontevalta asettua ehdolle valtion toimikuntaan. Toimikunta on hyvä foorumi keskustella ajankohtaisista työmarkkinatapahtumista valtiosektorilla.

Olemme kokoontuneet muutaman kerran vuodessa. Koronasta johtuen viimeisen vuoden aikana kokoukset olivat etäkokouksia. Olemme käsitelleet ajankohtaisia työmarkkina-asioita laidasta laitaan, esimerkiksi VES/TES-sopimusten tulkintoja. Olemme keskustelleet myös valtiosektorin seuraavan sopimuskauden neuvottelutavoitteista. Toimikunta on oiva paikka tehdä esityksiä Loimun hallitukselle ja edelleen eteenpäin vietäväksi.

Aarre Paloposki

Yksityissektorin toimikunta

Tomi Svahn
Laadunvalvontapäällikkö
Fermion Oy, Oulun tehdas

Lähdin mukaan, koska olin kiinnostunut siitä mitä ja miten asioita hoidetaan Loimussa.
Myös kiinnostukseni edunvalvontatehtäviä sekä Suomen työelämää koskevia asioita kohtaan vaikuttivat päätökseeni hakea toimikuntapaikkaa. Lisäksi halusin päästä vaikuttamaan ja toimimaan Loimussa.

Kannustan ehdottomasti kaikkia kynnelle kykeneviä mukaan toimikuntatyöskentelyyn. Tämä antaa niin paljon enemmän kuin ottaa. Kokouksissa on rento ilmapiiri ja niitä pystyy hoitamaan etänä hyvin.

Toimikuntatyöskentelyssä ehdottomasti parasta on se, että olen päässyt yrittämään vaikuttaa Loimun toimintaan sekä verkostoitumaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa

Tomi Svahn