Loimulaiset eduskuntavaaliehdokkaat 2023

Loimu haluaa tukea jäsentensä asiantuntemuksen ja osaamisen mahdollisimman laajaa hyödyntämistä yhteiskunnassa tarjoamalla maksutonta näkyvyyttä jäsenviestintäkanavissaan. Tutustu ehdokkaisiin – äänestä loimulaista!

Mahdollisuudesta on viestitty kaikille jäsenille lähetetyillä jäsenkirjeillä 23.2. ja 16.3., Loimun verkkouutisissa ja sosiaalisen median kanavissa. Mahdollisuus jättää ehdokastietoja on päättynyt 20.3.

Helsingin vaalipiiri

Nina Miettinen, nro 228, Helsinki

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b.
Olen 30-vuotias kestävää, inhimillistä ja avointa tulevaisuutta tavoitteleva maailmankansalainen Helsingistä. Koulutukseltani olen maantieteilijä, filosofian maisteri Helsingin yliopistosta ja työtä teen järjestöalalla nuorten harrastusmahdollisuuksien eteen.

Amanda Pasanen, nro 232, Helsinki

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b.
Halu vaikuttaa käsillä olevaan ekokriisiin on vienyt mukaan politiikkaan ja toista kertaa ehdolle eduskuntavaaleihin. Luontokato ja ilmastokriisi on pysäytettävä. Olen filosofian maisteri ja töissä ympäristöpoliittisena asiantuntijana sekä Maria Ohisalon avustajana vihreässä eduskuntaryhmässä.

Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Heli Koponen, nro 129, Kouvola

Vasemmistoliitto r.p., Vänsterförbundet r.p.
Olen 35-vuotias kouvolalainen forsti, eli metsätieteiden opiskelija Helsingin yliopistossa. Vaaliteemojani ovat ympäristö, hyvinvointi ja yhdenvertaisuus. Haluan osaltani edistää tutkittuun tietoon perustuvaa päätöksentekoa, jotta voimme rakentaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän yhteiskunnan.

Pirkanmaan vaalipiiri

Pirjo Berg, nro 80, Ikaalinen

Kansallinen Kokoomus r.p., Samlingspartiet r.p.
– Äiti ja isoäiti – FM, biokemisti, toimitusjohtaja, Sote-asiantuntija – Intohimo työssä: Laadunhallinta, vanhuspalveluiden kehittäminen – Pirkanmaan kokoomusnaisten hallituksen jäsen, Ikaalisten ympäristölautakunnan jäsen – Harrastukset: lukeminen, järjestötoiminta, luonto, liikunta, avantouinti

Savo-Karjalan vaalipiiri

Petri Nieminen, nro 151, Kuopio

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b.
Toimin vesistöjen parissa tekemäni päivätyön lisäksi Kuopion kaupunginvaltuutettuna ja hallituksen puheenjohtajana Jätekukko Oy:ssä. Edistän poliittisessa päätöksenteossa fossiilitaloudesta irtautumista, luontokadon ehkäisemistä sekä ihmisten hyvinvointia ja turvallisuutta.

Ninni Saarinen, nro 155, Joensuu

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b.
Olen metsäntutkija ja kasvatuksen, koulutuksen sekä sote-palveluiden taloudellisen merkityksen puolestapuhuja. Lähiluonto on minulle henkireikä ja lukeminen mahdollistaa niin oppimisen kuin rentoutumisen. Haluan varmistaa, että tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja osallisuus ovat todellisuutta jokaiselle.

Maija Kuivalainen, nro 96, Joensuu

Vasemmistoliitto r.p., Vänsterförbundet r.p.
Olen ehdolla eduskuntaan 2023, sillä tarvitsemme päättäjiä, joilla on uskallusta puuttua epäkohtiin, jotka rakentavat siltoja sekä tekevät ihmislähtöistä, kestävää & tietoperustaista politiikkaa. Tehdään yhdessä meijän Maijasta koko kansan Kuivalainen!

Uudenmaan vaalipiiri

Matti Saarni, nro 224, Vihti

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b.
Olen luonnonsuojelija ja eläinten ystävä. Olen oikeudenmukaisuuden puolustaja ja hyvinvointivaltion kannattaja. Haluan kehittää yhteiskuntaamme sopeutumaan luonnon kantokyvyn rajoihin, jotta myös tulevaisuudessa olisi hyvät elämän edellytykset ihmisille ja muille eläimille.

Tiina Elo, nro 198, Espoo

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b.
Kansanedustaja, ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja ja kokenut kaupunginvaltuutettu Espoosta. Koulutus MMM (ympäristönsuojelu). Haluan jatkaa työtä luontokadon ja ilmastokriisin ratkaisemiseksi niin, että maapallo säilyy elinkelpoisena myös tuleville sukupolville.

Vaasan vaalipiiri

Teuvo Herranen, nro 149, Kruunupyy

Vasemmistoliitto r.p., Vänsterförbundet r.p.
Olen geologi GTK:lla. Minulle ympäristönsuojelu, palkkatasa-arvo ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus on tärkeää. Olen Kruunupyyn kunnanvaltuuston varajäsen sekä jäsen suomenkielisessä koulujaostossa ja elämänlaatujaostossa. Olin Vasemmistoliiton ympäristötyöryhmän jäsen vuosina 2017-2019.

Varsinais-Suomen vaalipiiri

Aliisa Wahlsten, nro 162, Turku

Vihreä liitto r.p., Gröna förbundet r.p., Ruona lihttu r.b.
Tulevaisuus rakennetaan tieteellä ja teknologialla. Jotta maapallo on elinkelpoinen ja ihmiset sekä talous voivat hyvin myös vuosikymmenien päästä, tulee meidän panostaa tieteeseen ja koulutukseen. Lisäksi uudet innovaatiot Vihreässä Siirtymässä tarvitsevat tieteiden välistä yhteistyötä.