Eläkkeelle

Yksittäisen henkilön eläkkeeseen vaikuttaa koko työhistoria sekä sen aikana tapahtuneet erilaiset muutokset eläketurvan karttumisessa. Loimu voi antaa vain hyvin yleisiä neuvoja eläkeasioissa.

Eläketurvakeskus antaa neuvoja yleisissä työeläkettä ja siihen liittyvissä sosiaalivakuutusta koskevissa kysymyksissä. Voit kysyä eri eläke-etuuksien saamisedellytyksistä, eläkkeen hakemisesta tai eläkkeen karttumisen periaatteista.

Yksityiskohtaista eläkeneuvontaa Suomen työeläkkeestäsi, vanhuus-, työkyvyttömyys- tai perhe-eläkkeisiin liittyen saat omasta eläkelaitoksestasi.

 Selvitä oma eläkelaitoksesi verkossa kirjautumalla www.tyoelake.fi

Osaamisen hyödyntäminen eläkkeellä yrittäjyyden kautta

Moni akavalainen pohtii kertyneen osaamisen hyödyntämistä vielä eläkkeellä. Työelämässä mukana oleminen omilla ehdoilla voisi innostaa, ja vihdoinkin olisi aikaa harkita omaa yritystoimintaa. Loimu tukee jäseniään monin tavoin kohti yrittäjyyttä.

Koulutamme eläkkeelle siirtymiseen liittyen

Koulutamme säännöllisesti myös eläkkeelle siirtymiseen liittyvistä asioista ja mahdollisuuksista. Tutustu webinaaritallenteisiin aihepiiristä. Tallennekirjaston katselu vaatii jäsensivuille kirjautumisen.

Alta näet tulevat koulutukset eläkkeelle siirtymiseen liittyen.

Tallennekirjasto Loimu