Työsuhde

Metsäalan sopimustoiminta

Metsäala koostuu mm. suurista (Stora Enso, UPM ja Metsä Group) ja pienistä metsäteollisuusyrityksistä, Metsähallituksesta, Suomen metsäkeskuksesta, OTSO Metsäpalvelut Oy:stä, Tapio Oy:stä ja Tapio Palvelut Oy:stä.

Metsäalalla ovat Loimun ainoat omat työehtosopimukset (TES), muut sopimukset tehdään akavalaisten neuvottelujärjestöjen, joko Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n tai Julkisalojen koulutetut JUKO:n nimissä. Loimulla on kaksi omaa työehtosopimusta. Toinen on Suomen metsäkeskuksen kanssa ja toinen on Metsäbiotalouden asiantuntijoiden TES. Jälkimmäinen sopimus koskee Tapio Oy:n ja Tapio Palvelut Oy:n sekä OTSO Metsäpalvelut Oy:n henkilöstöä. Sopimukset tehdään Palvelualojen työnantajaliitto PALTAn kanssa ja toisena palkansaajapuolen allekirjoittajana on METO – Metsäalan Asiantuntijat ja Metsäbiotalouden asiantuntijoiden sopimuksessa myös Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty.

Loimu on mukana YTN:n metsäteollisuuden sekä EPA-sektorin (PALTAn erityisalat) taustaryhmissä, jotka määrittelevät neuvottelutavoitteet aloilla työskentelevien ylempien toimihenkilöiden puolesta. Ylemmillä toimihenkilöillä ei ole työehtosopimusta metsäteollisuudessa. EPA-sektorilla YTN:n sopimustoiminnasta Metsähallituksessa vastaa Loimu.

Neuvottelupäällikkö Jukka Sippola

puh. 09 62268 541

Sivua päivitetty 17.4.2020

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2021 Loimu