Miten pääsen ehdokkaaksi?

Mietitkö ehdokkaaksi ryhtymistä? Hienoa! Tässä sinulle ohjeet ehdolle asettumiseen.

Ehdolle valitsijayhdistyksen kautta

Voit:

  1. Perustaa oman valitsijayhdistyksen
    Etsi itsellesi kaveri, joka on valmis allekirjoittamaan kanssasi valitsijayhdistyksen perustamislomakkeen henkilöjäsenille. Päättäkää, kumpi teistä toimii valitsijayhdistyksen asiamiehenä ja mikä on valitsijayhdistyksenne nimimuotoinen tunnus. Täyttäkää valitsijayhdistyksen perustamislomake henkilöjäsenille viimeistään 4.9.2024. Se löytyy täältä.
  2. Jos kuulut jäsenyhdistykseen, ole yhteydessä omaan jäsenyhdistykseesi
    Jäsenyhdistykset voivat suoraan toimita valitsijayhdistyksinä. Jäsenyhdistyksen tulee täyttää valitsijayhdistyksen perustamislomake jäsenyhdistyksille, nimetä valitsijayhdistykselle vaaliasiamies sekä valitsijayhdistyksen nimimuotoinen tunnus viimeistään 4.9.2024. Se löytyy täältä.
  3. Tarkistaa sivuiltamme onko meille jo ilmoitettu sinulle sopiva valitsijayhdistys
    Jos on, ota yhteyttä valitsijayhdistyksen asiamieheen ja kerro haluavasi lähteä ehdokkaaksi. Valitsijayhdistyksen asiamies kerää ehdokkaiden tiedot ehdokaslomakkeelle ja toimittaa sen Loimuun 4.9.2024 mennessä.

Ilmoitus valitsijayhdistyksen perustamisesta kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin. Keräämme jo perustetut valitsijayhdistykset ja asiamiesten yhteystiedot sivuillemme (linkki), jotta ehdokkuudesta kiinnostuneet jäsenet voivat heihin yhteydessä. Mitä enemmän ja mitä monipuolisemmin valitsijayhdistyksellä on ehdokkaita, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on saada ääniä.

Kerätkää lisää ehdokkaita

Kerätkää valitsijayhdistykseenne lisää ehdokkaita omalta työpaikalta, harrastusporukasta, opiskelijaporukasta, jäsenyhdistyksestö jne. Toimittakaa ehdokastietolomake Loimuun viimeistään 4.9.2024.

Teemmekö vaaliliiton?

Kun valitsijayhdistys on perustettu, tutustukaa muihin Loimuun ilmoitettuihin valitsijayhdistyksiin ja vaaliliittoihin. Löytyykö sieltä jokin porukka, kenen kanssa haluaisitte mennä vaaliliittoon?

Loimun vaaleissa äänet lasketaan suhteellista vaalitapaa käyttäen eli jokaisen valitsijayhdistyksen tai vaaliliiton eniten ääniä saanut ehdokas saa äänimääräkseen koko valitsijayhdistyksen tai vaaliliiton saamat äänet. Toiseksi eniten ääniä saanut saa siitä puolet, kolmas kolmasosan jne. Vaaliliittoon liittyminen siis kannattaa!

Jos haluatte valitsijayhdistyksenne muodostavan vaaliliiton toisen valitsijayhdistyksen kanssa tai liittyvän jo olemassa olevaan vaaliliittoon, olkaa yhteydessä liiton verkkosivuilla ilmoitettuun yhdyshenkilöön. Valitsijayhdistyksenne asiamies sopii vaaliliittoon yhtymisestä valitsijayhdistyksen / vaaliliiton asiamiehen kanssa täyttämällä vaaliliiton perustamisilmoituksen viimeistään 4.9.2024. (linkki)

Voit aloittaa vaalityön!

Mieti miten kampanjoit ja kerro ehdokkudestasi loimulaisille tutuillesi sekä omissa somekanavissasi. Miksi heidän kannattaa äänestää juuri sinua? Varaudu kertomaan mitä valtuusto tekee ja miksi näissä vaaleissa kannattaa äänestää.

Varaudu vastaamaan Loimun vaalikoneeseen sekä toimittamaan tarvittavat tiedot Loimu-lehden vaaliextraa varten. Lähetämme sinulle näistä lisätietoa ehdokastiedoissasi olevaan sähköpostiosoitteeseesi viimeistään 12.9.2024.

Laita myös kalenteriisi ehdokaskoulutuspäivät 12.9. (Salla Saarinen, Radical Soul) ja 17.9. (Canvan käyttö vaalityössä, TJS-Opintokeskus) sekä valtuuston järjestäytymiskokous, joka pidetään 25.1.2024.

Vaalit käydään 8.10.2024-29.10.2024. Vaalien tulos julkaistaan 30.10.2024.
Onnea vaaleihin!

Kysyttävää?

Ehdokkuuteen ja ehdokasasetteluun liittyvät kysymykset voi lähettää osoitteeseen vaalit@loimu.fi.