Kohteliaasti kemian aloilla -opas epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi

Kohteliaasti kemian aloilla -opas on kemianteollisuuden ja sen lähialojen ohjeistus häirinnän ja epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi työpaikoilla. Uusi julkaisu kannustaa työpaikkoja omien toimivien käytäntöjen luomiseen.

Häirinnän ja epäasiallisen kohtelun kitkemiseen on hyvästä syystä kiinnitetty huomiota viime vuosina. Vastuu häirinnän ja epäasiallisen kohtelun kitkemisestä on yhteinen, ja lainsäädäntö antaa siihen hyvät lähtökohdat.

Kohteliaasti kemian aloilla -ohjeistus perustuu kemianteollisuuden toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksiin. Ohjeistuksessa kiinnitetään huomiota muun muassa tilanteiden tunnistamiseen
eri osapuolten vastuisiin epäasiallisen kohtelun ja häirinnän ehkäisemiseksi
menettelytapoihin tilanteiden selvittämiseksi aihepiiriä sääntelevään lainsäädäntöön.


Ohjeistuksen on julkaissut Työturvallisuuskeskus kemianteollisuuden työalatoimikunta.

Lataa maksutta Kohteliaasti kemian aloilla -opas

  • Tämä artikkeli (pdf)
  • Kohteliaasti kemian aloilla -opas (.pdf)