Vaalit tulossa – asetu ehdolle Loimun valtuustoon kaudelle 2025-2028!

Lähde mukaan vaikuttamaan oman ammattijärjestösi toimintaan ja asetu ehdolle Loimun valtuustovaaleihin!

Mitä valtuusto tekee?  

Valtuuston jäsenenä pääset päättämään mm. Loimun strategiasta, toiminnasta sekä taloudesta, esimerkiksi jäsenmaksuista. Lisäksi valtuustossa voit kehittää työelämässä hyödyllistä osaamista, kuten neuvottelutaitoja ja päätöksentekokykyä.  

Valtuustolla on vuodessa kaksi sääntömääräistä kokousta, joista toinen pidetään keväällä ja toinen syksyllä. Valtuuston jäsenenä pääset vaikuttamaan liiton toimintaan ja laajentamaan ammatillista verkostoasi. Valtuustossa olet näköalapaikalla työmarkkinatoiminnan ytimessä.  

Minustako valtuutettu?  

On tärkeää, että valtuuston jäsenet edustavat monipuolisesti liiton jäsenistöä ja, että valtuustossa on erilaisia näkemyksiä sekä osaamista. Et tarvitse aiempaa kokemusta valtuustosta, sillä perehdytämme kaikki valtuutetut tehtävään uuden kauden alkaessa. Katso valtuuston kokoonpano kaudella 2021-2024

Millaista on olla mukana valtuustossa?  

Minkälaisia ajatuksia ja kokemuksia nykyisillä valtuuston jäsenillä on valtuustotyöskentelystä? Katso video alta.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Miten pääsen ehdokkaaksi? 

Ehdokkaaksi vaaleissa voivat asettua 31.7.2024 mennessä liittyneet kaikki opiskelijajäsenet ja varsinaiset jäsenet. 

Ehdokkaaksi pääsee joko valitsijayhdistyksen tai vaaliliiton kautta. Voit perustaa oman valitsijayhdistyksen yhdessä kaverisi kanssa tai jos kuulut jäsenyhdistykseen, olla yhteydessä omaan jäsenyhdistykseesi ja pyytää yhdistystä toimimaan valitsijayhdistyksenä.   

Lisätietoa ehdokkaaksi asettumisesta verkkosivuillamme

Valitsijayhdistykset voivat solmia keskenään vaaliliittoja, sillä vaalit käydään suhteellista vaalitapaa käyttäen eli eniten ääniä saanut henkilö saa koko valitsijayhdistyksen tai vaaliliiton saaman äänimäärän, toinen siitä puolet jne.  

Ilmoitus valitsijayhdistyksen perustamisesta kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin, sillä keräämme jo perustetut valitsijayhdistykset, vaaliliitot ja niiden asiamiesten yhteystiedot sivuillemme, jotta ehdokkuudesta kiinnostuneet jäsenet voivat olla heihin yhteydessä.  

Katso jo perustetut valitsijayhdistykset sekä vaaliliitot verkkosivultamme. 

Valitsijayhdistysten ja vaaliliittojen perustamisasiakirjat sekä ehdokaslistat tulee palauttaa liittoon verkkolomakkeella viimeistään 4.9.2024. Tarkistamme jäsenten ehdokaskelpoisuuden ja lähetämme linkit vaalikoneeseen vastaamista varten. Lisäksi ehdokkaat saavat kutsun 12.9. ja 17.9. etäyhteydellä pidettäviin ehdokaskoulutuksiin.   

Löydät kaikki ehdokasasettelun lomakkeet verkkosivultamme: Miten pääsen ehdokkaaksi?

Vaalit pidetään lokakuussa

Vaaleissa äänioikeutettuja ovat 31.7.2024 mennessä liittyneet kaikki opiskelijajäsenet, Seniorijäsenet sekä Täysjäsenet. Voit tarkistaa äänioikeutesi 17.9.-24.9.2024 kirjautumalla OmaLoimuun. Vaalit järjestetään sähköisesti.

Äänestyksen alkaessa 8.10.2024 linkki vaalijärjestelmään päivitetään Loimun verkkosivuille sekä lähetetään jäsenille sähköpostitse sekä vaalien aikana myös tekstiviesteillä. Vaalien tulos julkaistaan 30.10.2024. Uuden valtuuston kausi alkaa 1.1.2025 ja ensimmäinen kokous pidetään 25.1.2025.

Valtuustovaalien aikataulu 2024 

  • Vaalikelpoisia ovat kaikki opiskelija- ja Täysjäsenet, jotka ovat liittyneet Loimuun viimeistään 31.7.2024. 
  • Äänioikeutettuja ovat jäsenet, jotka ovat liittyneet Loimuun viimeistään 31.7.2024. 
  • Ehdokasasettelu päättyy 4.9.2024. 
  • Äänestysaika alkaa 8.10.2024. 
  • Viimeinen äänestyspäivä 29.10.2024.  
  • Vaalien tulos julkaistaan 30.10.2024 Loimun verkkosivuilla sekä uutiskirjeellä. 

Lisätietoa vaaleista: loimu.fi/vaalit 

Loimun valtuusto valitaan vaaleilla neljäksi vuodeksi kerrallaan ja seuraavat valtuustovaalit käydään ensi syksynä. Mitä valtuustossa oikein tehdään ja millaisiin asioihin siellä pääsee vaikuttamaan? Lue Loimu-lehden artikkeli

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)