Teknologiateollisuus

Teknologiateollisuus on Suomen suurin teollisuuden ala. Sen päätoimialat ovat tietotekniikka, elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus sekä metallien jalostus. Ylemmät Toimihenkilöt YTN edustaa alalla noin 60 000 ylempää toimihenkilöä, esimiestä ja asiantuntijaa.

Loimun jäsenten joukossa korostuu erityisesti bioteknologian ala;  loimulaisia on teknologiateollisuudessa reilu 350 ja suurimmat loimulaisten työnantajayritykset ovat Thermo Fisher Scientific, PerkinElmer/Wallac. Jäsenten työnantajia ovat myös Vaisala, Outotec, Outokumpu Stainless, Valmet ja kaivosteollisuuteen liittyviä yhtiöitä kuten Dragon Mining.

Teknologiateollisuuteen on saatu neuvottelutulos 14.2.2023, lue lisää

Painostustoimet teknologiateollisuudessa

Teknologiateollisuuden ylemmät toimihenkilöt kymmenessä valitussa yrityksessä olivat lakossa 1. – 3.2.2023. Tämän lakon piirissä on reilut 5 000 ylempää toimihenkilöä, heistä reilut 20 on loimulaisia.

Lue ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen

Lisäksi YTN oli antanut uuden lakkovaroituksen ajalle 15. – 17.2. Lakko olisi koskenut noin 20 000 ylempää toimihenkilöä, joista loimulaisia noin 145. Nämä lakot ovat peruuntuneet, koska teknologiateollisuuden ylemmille toimihenkilöille saatiin neuvottelutulos 14.2.2023.

Lisää tietoa teknologiateollisuudesta löytyy YTN:n sivuilta.