Loimun työ- ja virkasuhdeneuvonta auttaa – katso kysytyimmät aiheet

Voit kysyä meiltä neuvoa työ- tai virkasuhteeseen liittyvissä kysymyksissä, kuten työsopimukseen, työaikaan, vuosilomiin, perhevapaisiin, irtisanomiseen, lomautukseen tai työttömyysturvaan liittyvistä asioista.

Työ- ja virkasuhdeneuvontamme kysytyimmät aiheet liittyvät työsopimuksen tarkistamiseen ja työsuhteen päättämiseen liittyviin yksityiskohtiin. Myös kilpailukielto- ja salassapitosopimukset pohdituttavat jäseniä.

Työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia määrittää lakien ja mahdollisten työehtosopimusten lisäksi aina se, mitä työsopimuksessa on sovittu. Voit aina lähettää työsopimusluonnoksesi Loimun lakimiehille kommentteja varten ennen sopimuksen allekirjoittamista.  Lue tarkemmin hyvän työsopimuksen tekemisestä.

Työsuhde voi päättyä monesta eri syystä ja eri tavalla. Työntekijä voi irtisanoutua itse, työnantaja voi irtisanoa työntekijän tai työsuhteen päättymisestä voidaan sopia yhteisesti. Erityisen painavasta syytä työsopimus voidaan myös purkaa.

Työsuhteen päättämistä koskevalla sopimuksella tarkoitetaan tilannetta, jossa työsuhteen osapuolet yhteisesti sopivat työsuhteen päättymisestä ja siihen liittyvistä ehdoista. Työsuhteen päättämisopimusta ei pidä allekirjoittaa kiireellä, sillä työnantajan tulee antaa kohtuullinen aika harkita tarjotun päättösopimuksen ehtoja. Saat tarvittaessa aina apua päättösopimuksen läpikäymiseen Loimun lakimiehiltä. Tutustu tarkemmin työsuhteen päättämissopimukseen.

Työntekijän työsopimukseen kirjattu kilpailukielto on hyvin yleinen Loimun jäsenten työsopimuksissa. Työnantaja rajoittaa sillä työntekijän mahdollisuuksia siirtyä kilpailevan yrityksen palvelukseen ja estää perustamasta omaa kilpailevaa yritystä. Kilpailukieltoon sidotun työntekijän asema paranee pian, kun työsopimuslain kilpailukieltosäännöstä muuttuu 1.1.2022 lukien. Lue tarkemmin kilpailukiellosta.

Ota yhteyttä!

Voit soittaa Lakiluuriin, lähettää meille sähköpostia tai lomakkeella yhteydenottopyynnön. Valitse sinulle sopivin yhteydenottotapa!

Loimun Lakiluurista tavoitat päivystävän asiantuntijan, kun sinulla on kysyttävää esimerkiksi työsopimukseen, työaikaan, vuosilomiin, perhevapaisiin, irtisanomiseen ja lomautukseen tai työttömyysturvaan liittyvistä asioista.

Lakiluuri palvelee tiistaista torstaihin klo 10 – 12 numerosta 044 756 0150 sekä sähköpostitse edunvalvonta (at) loimu.fi.

Soittopyynnön Lakiluurin päivystävälle asiantuntijalle voi aina jättää myös sähköpostilla.

Mikäli haluat lähettää esimerkiksi työsopimuksen tarkistettavaksi, suosittelemme käyttämään yhteydenottolomaketta, jolla voit lähettää liitetiedoston suojatusti. Kaikki yhteystietomme palveluaikoineen löydät verkkosivultamme.

Katso myös:

Työ- ja virkasuhdeneuvonnan yhteystiedot palveluaikoineen

  • Työ- ja virkasuhdeneuvonta

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)