Nyt

Lehden etusivulle

Ajankohtaiset puheenaiheet ja ilmiöt.

15.2.2021 Nyt

Pääkirjoitus: Muuttuuko talon tapa?

Työsopimuksen tekeminen on työntekijän näkökulmasta katsottuna useimmiten varsin ota tai jätä -henkinen tilanne, jossa työnantaja toteaa kilpailukieltokirjauksen olevan vakiintunut käytäntö.

15.2.2021 Nyt

Kirja: Dragsvikin vankileirihelvetti 2018

Sture Lindholmin Suomen 100-vuotisjuhlaksi julkaistu kirja Tammisaaren vankileiristä kertoo, miten kaikki meni pieleen, kun sisällissodan jälkimainingeissa tuoreen valtion piti keksiä tyhjästä keinot sotarikosten selvittämiseksi ja tekijöiden tuomitsemiseksi ja rankaisemiseksi.

15.2.2021 Nyt

Varjoja aurinkoenergiassa

Aurinkoenergiaa pidetään yleisesti hyvänä asiana ja sitä se pääosin onkin, kertoo Kati Miettunen.

15.2.2021 Nyt

Mikä työnteossa muuttuu?

Koronapandemia toi äkillisen muutoksen työtapoihin. Työyhteisön dynamiikan muuttuminen on haastanut suomalaisia huomattavasti enemmän kuin uuden teknologian omaksuminen.

12.2.2021 Nyt

Herkät kubitit

Kurkista kvanttitietokoneen sisuskaluihin - katso video jutun lopusta!

11.2.2021 Nyt

Kirja: Eläin, metsä ja yö

Valokuvataiteilija, biologi Heikki Willamon nelikymmenvuotisen uran hienoimmat metsäkuvat ja henkilökohtaiset pohdinnat omasta luontosuhteesta ja suomalaisten metsien tilasta on koottu upeaksi valokuvateokseksi.

10.2.2021 Nyt

Riistokeräily uhkaa Etelä-Euroopan luontoa

Yhden kauniin kiven ottaminen matkamuistoksi tuntuu pieneltä asialta, mutta kun miljoona turistia tekee saman joka vuosi, se uhkaa jo rannan ekosysteemiä. Uusin vitsaus on ammattimainen käpyjen keräys, joka vaarantaa Etelä-Euroopan metsien tulevaisuutta.