Att ansluta sig till arbetslöshetskassan

Du måste alltid ansluta dig separat till arbetslöshetskassan. Du kan ansluta dig till arbetslöshetskassan endast om du har ett giltigt, avlönat anställningsförhållande.

Du kan ansluta dig till arbetslöshetskassan samtidigt som du ansluter dig till Loimu. Då kan du ansluta dig till arbetslöshetskassan med samma ansökningsblankett som för Loimu.

Om du redan är medlem i Loimu och vill ansluta dig till arbetslöshetskassan, kan du:

  • meddela detta till vår medlemstjänst jasenasiat(at)loimu.fi, eller
  • fylla i blanketten längst ner på denna sida. Meddelandet ska innehålla datumet då arbetet har inletts samt arbetsgivarens namn.

Medlemskapet i arbetslöshetskassan börjar tidigast från dagen för anslutningen.

Anslutningsanmälan kan också göras på förhand, om du känner till datumet då anställningen börjar. Det är inte möjligt att ansluta sig till kassan retroaktivt.

Du kan ansluta dig till arbetslöshetskassan endast om du har ett giltigt, avlönat anställningsförhållande.

Överflyttning från annat förbund eller annan kassa

Om du har varit medlem i en arbetslöshetskassa innan du anslöt dig till Loimu, fortsätter arbetslöshetsskyddets förmåner att gälla, förutsatt att det inte har gått mer än 30 dagar mellan utträdet ur den andra kassan och anslutningen till kassan via Loimu. 

Vi rekommenderar att du alltid först ansluter dig till Loimu och arbetslöshetskassan via oss, och först därefter meddelar din gamla arbetslöshetskassa om ditt utträde.

Observera att du endast kan byta kassa medan du arbetar, så du kan inte byta kassa medan du är arbetslös eller på oavlönad ledighet.

Liity työttömyyskassaan

  • Datumformat: DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.