Haluatko töitä? Lähde aktiiviksi ainejärjestöösi!

Otsikon voinee tulkita kahdella tapaa, joista molemmat pitävät paikkansa. Moni tuntuu pelkäävän ainejärjestötoiminnassa työmäärää ja vapaa-ajan niin kutsuttua menetystä. Harva asia elämässä kuitenkaan tapahtuu ilman vaivannäköä ja se koskee myös uraa. Oman uran alkuaskeleiksi ainejärjestötoiminta on mitä parhainta kokemusta.

Mitä tulee vapaa-ajan pyhittämiseen ainejärjestötoiminnalle, niin kannattaa miettiä, mihin käyttäisi muuten tämän vapaa-ajan ja vievätkö nämä asiat elämässä eteenpäin. Vapaa-aikaa pitää toki olla ja palautumiselle jäädä aikaa. Vapaaehtoisen ainejärjestötoiminnan paras puoli onkin se, että usein voi valita, milloin hommat hoidetaan ja edelleen nauttia vapaa-ajasta. Tästä seuraa aktiivipolkusi ensimmäinen opittu ja kaikkialla työelämässä arvostettu taito: ajanhallinta. 

Muita kaikkialla työelämässä arvostettuja taitoja, joita ainejärjestötoiminnassa voit oppia, ovat esimerkiksi vastuunkanto, päätöksentekokyky, tiimipelaaminen ja projektinhallinta. Unohtamatta taloudellisen ja juridisen hahmotuskyvyn kehittymistä. Ainejärjestökokemus ei ole enempää eikä vähempää kuin työkokemusta, jonka varaan voi nöyristelemättä rakentaa omaa osaamistaan CV:ssä ja tulevissa työhakemuksissa.

Henri Forssten

No mitenkäs ne ihmiset? Kavereitahan saa muualtakin. Ainejärjestössä hallitus ja muut aktiivit toimivat tiiviisti yhdessä, yleensä koko vuoden ajan. Kanssakäyminen on päivittäistä ja yhteisiä projekteja on useita. Yhteinen tekeminen, haasteet ja onnistumiset rakentavat ihmisten välille vahvaa yhteyttä. Ainejärjestötoiminnasta voit saada parhaimmillaan monia elinikäisiä ystäviä. Nämä samat ihmiset ovat myös niitä, jotka kohtaat myöhemmin työelämässä. He tietävät, miten työskentelet, mitkä ovat vahvuutesi ja millainen tyyppi olet. Heidän avullaan voit hyvinkin saada jalkaa oven väliin urasi tulevissa vaiheissa. Opiskeluaika on mitä oivallisinta aikaa rakentaa tulevia työelämän verkostoja! 

Kannattaa muistaa, että ainejärjestö ei ole ainoa vaihtoehto kerryttää näitä kokemuksia, osaamista ja verkostoja. Kampuksilla toimii ainejärjestöjen lisäksi myös lukusia muita opiskelijayhdistyksiä ja lyhyempiaikaisia projekteja, aina urheilusta ja teatterista innovaatiotoiminnan edistämiseen. Jos omia mielenkiinnon kohteitasi vastaava yhdistystä ei löydy, on sellaisen perustaminen myös opettavainen kokemus! 

Luonnon-, ympäristö- tai metsätieteiden opiskelijoille aina hyvä vaihtoehto on myös kampukselta löytyvä Loimun opiskelijayhdistys. 

Henri Forssten
Kirjoittaja on oman elämänsä opiskelija-aktiivi ja
Loimun opiskelijajäsenhankinnan koordinaattori. 

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)