Hei, hei, Loimu!

Tämän lehden livahtaessa postista olen jo ulapan tuolla puolella. Yli viisi vuotta opiskelija- ja järjestökoordinaattorina on jäämässä taakseni. Useampi kolumni on kirjoitettu, vieläkin useampi opiskelijajäsen kohdattu ja aktiiviin tutustuttu – ja aikamoiset jouluristeilytkin koettu. On ollut hienoa olla mukana rakentamassa meidän yhteistä Loimuamme.

Loimussa ja sen edeltäjässä pääsin rakentamaan liiton opiskelijatoimintaa. Sain itsenäisiä vastuita ja projekteja, oman sektoribudjetin ja mahdollisuuden tehdä ja toteuttaa. Minuun luotettiin ja luotetaan. Järjestin tilaisuuksia, tein jäsenhankintaa ja ohjasin promoottoritoimintaa. Tein jäsenhankintaa ja -pitoa. Kirjoitin lehtijuttuja ja mainoksia. Kohtasin niin ainejärjestöjä, kiltoja kuin eri alojemme opiskelijoita ja niiltä valmistuneitakin. Se oli hauskaa puuhaa se. 

Parasta työssä oli kuitenkin aina se porukka, jolla Loimua rakennetaan. Kiitos siis jokaiselle teistä, jotka olen oppinut tuntemaan tai muuten päässyt tapaamaan. Ystävät, työkaverit, tiimiläiset, ne ihmiset, joiden kanssa jaoin suurimman osan päivistäni toimistolla. Aktiivit kampuksilla. Se porukka niin toimiston ytimessä kuin hallinnossa ja aktiivitoiminnassa. Jäsenet eri tilaisuuksissa ja tilanteissa. Se porukka sai kerta toisensa jälkeen hymyn kasvoille ja suun virneeseen. Jos elämä kulkee 5–7 vuoden sykleissä, on tämä yhden alku ja toisen loppu. 

Kuuden vuoden päästä olen valmis lääkäri Tarton yliopistosta. Ehkä noin kymmenen vuoden päästä neurologian tai kliinisen neurofysiologian erikoislääkäri jossain päin Suomea. Viidentoista vuoden päästä kenties Norjassa tai Kanadassa. Väitöskirja saattaa rakentua siinä sivussa, ehkä romaanikin. 

Toivottavasti sinäkin koet valintasi elämässä vähintäänkin mainioiksi, ellet jopa huikeiksi. Suvilta ja Petralta saa myös aina kovia uravinkkejä! Tätä porukkaa, ja erityisesti niitä jokapäiväisiä kohtaamisia, tulen itse kyllä kaipaamaan. Käydään kahvilla tai olusilla, kun tavataan! 

Nägemist,

Toni Sairanen
Kirjoittaja on Loimussa yli viisi vuotta töistään nauttinut opiskelija- ja järjestökoordinaattori. Hän on ollut mukana tekemässä niin Loimun opiskelijatoiminnan rakennetta kuin sen nykyistä uudistustakin. Vihdoin on kuitenkin tullut aika suunnata seuraavaan ja antaa tilaa seuraaville.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)