Kuulumisia Joensuusta!

Täällä Joensuussa syksy on hyvässä vauhdissa! Alkusyksyn myös JOLO on vieraillut pääasiallisesti ainejärjestöjen tapahtumissa tutustumassa uusiin opiskelijoihin, mutta syksyn edetessä myös JOLOn omat tapahtumat käynnistyvät. 

Meistä on hienoa päästä edistämään monitieteellisestä toimintaa ja luoda mahdollisuuksia tavata uusia ihmisiä kaikista luonnon- ja metsätieteellisestä ainejärjestöistä. Jos opiskelet Joensuussa, tule siis kahvittelemaan kanssamme ständeille tai sitsaamaan halloween-sitseille!

Joensuussa järjestetään heti alkuvuodesta jo toista kertaa luonnontieteilijöiden työelämäpäivä eli Luoti-päivä. Tulevana keväänä Kuopiosta liikkeelle lähtenyt Luoti-päivä järjestetään jo neljällä kampuksella – uusina mukana ovat Oulu ja Jyväskylä. Järjestelyt ovat jännittävässä vaiheessa, sillä pian alamme kutsumaan luonnon- ja metsätieteellisten alojen yrityksiä ja tutkimusinstituutteja mukaan Luoti-päivään. Tavoitteena on saada jälleen kasaan monipuolinen ja joensuulaisia opiskelijoita kiinnostava kattaus organisaatioita, joiden kanssa verkostoitua ja käydä etsimässä kesätyö- ja harjoittelupaikkoja. 

Nähään jos nähään, ja jos ei nähä niin törmäillään! 

JOLOn puheenjohtaja
Heikki Soininen

Lita on Joensuun uusi kampuspromoottori

Moikka:) Täällä kirjoittelee Joensuun uusi kampuspromoottori Lita!

Opiskelen Joensuussa Itä-Suomen yliopistolla metsätieteitä toista vuotta. Metsätieteissä muakiinnostaa opintojen poikkitieteellisyys ja se, että alalla on tulevaisuudessa paljon tilaa ja tarvetta uusille innovaatioille ja kehitykselle.

Vapaa-aika mulla kuluu ulkoillessa, salilla, käsitöiden ja sun muun touhuilun parissa. Innokkaana jo odotan, että mitä kaikkea uutta kivaa tää promohomma tuo tullessaan!

Ihanaa syksyä! 

Kolmen kysymyksen patteristo: 

Mie ja sie vai mä ja sä? Mää ja sää, koska oon savolainen, enkä vielä tarpeeksi joensuulaistunut. Miesie-kieli varmaan kuitenkin tarttuu ajan kanssa.

Parasta Joensuussa opiskelemisessa? Joensuu on just sopivan kokonen ja Euroopan metsäpääkaupungiksi tituleerattu, nätti kaupunki! 

Lempipuu? Pinus sylvestris eli metsämänty, koska se tuoksuu hyvälle.

Jolo

JOLO on Loimun Joensuun paikallinen opiskelijayhdistys. JOLOon kuuluu biologian, kemian, maantieteen, matematiikan ja fyysikan, metsätieteen, ja tietojenkäsittelytieteen opiskelijoita. Yhteistyötä teemme näiden alojen ainejärjestöjen eli Mikrovilluksen, Bunsenin, Tombolon, Epsilonin, JMYON, ja Skriptin kanssa. Jäseniä yhdistyksellä on vajaa 300. 

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)