Kolumni: Juhlavuosi kokosi jäsenet yhteen

Tämä vuosi on ollut Loimulle erityinen. Järjestömme aloitti toimintansa 1.1.2017 perinteikkäiden perustajaliittojen työn jatkajana, entistä isompana ja vahvempana toimijana. Kuluvana vuonna olemme monin tavoin juhlistaneet Loimun 5-vuotista taivalta.

Alkuvuodesta jouduimme vielä pandemian ollessa voimissaan jännittämään, pääsemmekö toteuttamaan suunnitellut Juhlatulet-jäsentilaisuudet ja kampustapaamiset loimulaisissa yliopistokaupungeissa. Onneksi tilanne helpottui ja pystyimme huhtikuussa järjestämään Joensuun, Kuopion, Tampereen ja Jyväskylän Juhlatulet. Helsinki oli vuorossa toukokuussa ja syksyllä kävimme Turussa, Rovaniemellä ja Oulussa. Marraskuussa juhlimme 130-päisellä jäsenjoukolla 5-vuotisjuhlaa Vanhassa ylioppilastalossa Helsingissä ja kutsuimme Loimun toimistolle Kotibileisiin akavalaisten järjestöjen ja muiden yhteistyökumppaneiden edustajia.

Juhlavuotta olemme viettäneet myös vaikuttamalla. Tärkeimmille sidosryhmille pidimme lokakuussa Loimun Maailmanparannusillan keskustellen tärkeistä kestävän tulevaisuuden teemoista. Kesäkuussa julkistamamme Kestävän tulevaisuuden rahoitus -raportti on herättänyt laajalti kiinnostusta poliittisten päättäjien keskuudessa. Jatkamme selvityksen tulosten kertomista eteenpäin tulevankin vaalikauden aikana. Päättäjien on ymmärrettävä, kuinka tärkeää luonnontieteellisten, ympäristö- ja metsäalojen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta on ei vain Suomen, vaan koko maapallon ja ihmiskunnan tulevaisuudelle. Ja älkää muuten unohtako Loimun eduskuntavaalipaneelia Kansallismuseon auditoriossa helmikuun 8. päivänä ensi vuoden puolella. Kestävän tulevaisuuden teemat ovat sielläkin vahvasti esillä.

Kaiken tämän keskellä on jatkunut hyvinvoinnin ja menestyksen tuottaminen jäsenille neuvottelemalla työ- ja virkaehtosopimuksia, neuvomalla jäseniä työsuhdeasioissa tai auttamalla jäseniä kehittymään, oppimaan uutta ja löytämään uusia kulmia omiin työuriinsa.

Nyt, kun juhlavuosi on lopuillaan, voi sanoa, että viisivuotiaan Loimun juhlistaminen on ollut omasta näkökulmastani palkitsevaa ennen kaikkea sen takia, että olen päässyt olemaan mukana loimulaisten kokoontumisissa yhteen pitkän pandemian jälkeen. On ollut mahtavaa tavata sekä tuttuja että uusia ihmisiä Juhlatulilla ja nähdä, kuinka eri alojen loimulaiset jälleen löytävät yhteisen sävelen. Siitä on tullut hyvä mieli.

Juhlavuotta on ollut myös hienoa juhlia jäsenmäärän kehityksenkin suhteen myötätuulessa olevassa liitossa. Monialainen liittomme kasvaa ja vahvistuu, tänä syksynä rikoimme ensimmäistä kertaa 16 500 jäsenen rajan ja 17 000 lähenee vauhdikkaasti.

Mihin me olemme yhdessä yltäneetkään, kun juhlimme 10-vuotiasta Loimua!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)