Loimu turvana työelämässä

Loimun lakimiehet neuvovat sinua ja neuvottelevat puolestasi. He ovat töissä sinua varten ja heihin voit olla yhteydessä matalalla kynnyksellä. Parempi kysyä hieman liian aikaisin, kuin hieman liian myöhään.

Loimussa takaamme sen, että lakimiesapu on saatavilla helposti.

Älä epäröi kysyä – tarkasta työsopimuksesi

Loimussa saat lakimiehiltämme ja urapalveluistamme neuvontaa monissa työelämän tilanteissa. Loimun tarjoamat neuvontapalvelut ovat käytössäsi heti liittymisestä alkaen, ja ne kannattaa hyödyntää jo heti liittymisen jälkeen. Halutessasi saat meiltä henkilökohtaista neuvontaa esim. työsopimuksen tekemisessä tai palkkatoiveen määrittelyssä. Ottamalla etukäteen yhteyttä saatat saavuttaa jopa tuhansien eurojen arvoisen hyödyn jäsenyydestäsi jo heti alkumetreillä saatuasi neuvontaa siihen, miten kannattaa työsopimuksesta tai palkasta neuvotella.

Työehtosopimus tuo rahanarvoisia etuja

Kun kuulut Loimuun, olet mukana myös kaikille yhteisessä eli kollektiivisessa edunvalvonnassa. Yhteisellä edunvalvonnalla saadaan työehtosopimuksia. Työehtosopimukset tuovat jäsenelle rahanarvoisia etuja. Tiesitkö, että monet rahanarvoiset etuudet perustuvat työehtosopimuksiin? Sellaisia ovat muun muassa kaikille tulevat palkankorotukset eli niin sanotut yleiskorotukset, perhevapaan palkallisuus, lomaraha ja sairausajan palkka pidemmältä ajan kuin laki edellyttää. 

Lakiluuri apunasi

Loimussa takaamme sen, että lakimiesapu on saatavilla helposti. Lakiluuri päivystää kolmena päivänä viikossa. Työelämän tilanteissa autamme sinua selvittämään kysymyksiä, jotka liittyvät vaikkapa työsopimuksen tekemiseen, palkanmaksamiseen tai työsuhteen päättämiseen. Et jää yksin, me autamme jäseniämme neuvotteluissa työnantajan kanssa.

Jos sitten kuitenkin oikeuteen asti mennään?

Joskus työelämän riitatilanteisiin ei lukuisista yrityksistä huolimatta saada sovintoratkaisua neuvotteluteitse. Mikäli sinut on esimerkiksi mielestäsi irtisanottu laittomasti, eikä työnantaja suostu tästä neuvotteluiden jälkeen korvauksia maksamaan, voit liiton oikeusturvavakuutuksen tarjoamalla turvalla viedä riita-asian eteenpäin oikeusteitse. Vakuutus kattaa oikeudenkäyntikuluja enimmillään jopa 17 000 euroon asti.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)