Loimun uusi jäsenkokemusvastaava Elli Suonpää

Olen Loimun tuore jäsenkokemusvastaava ja vastaan opiskelijatoiminnastamme sekä jäsenpidosta. Tehtäväni on siis huolehtia, että opiskelijat kokevat Loimun omakseen ja viihtyvät jäseninä. Tuen opiskelijoitamme matkalla kohti asiantuntijuutta järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tuottamalla tarvittavia tietosisältöjä, sekä toimin opiskelijayhdistysten yhteyshenkilönä. 

Tavoitteeni jäsenkokemusvastaavana on tehdä Loimusta merkityksellinen kumppani opiskelijoille ja tuleville asiantuntijoille. Työnkuvani ytimessä on siis kehittää sitä, miten se tehdään. Esimerkiksi, nuoret tulevat työllistymään erityisesti työuran alkupuolella tyypillisesti määräaikaisiin työsuhteisiin, mikä voi johtaa pitkiinkin työskentelyjaksoihin ilman kunnollisia lomia. Ammattiliittojen tulee ottaa opiskelijoille tärkeät asiat, kuten jaksaminen, mielenterveys ja yhdenvertaisuus, toiminnan ytimeen. 

Elli on innostuja ja harrastaja. Viimeisimpänä Elli ilmoittautui työväenopiston kudontakurssille ja polkujuoksukisaan Ylläkselle. Hän on myös yksi korona-ajan neuloosin uhreista; villapaitoja tulee tasaiseen paita per kuukausi -tahtiin. 

Itseäni motivoi työelämän yhdenvertaisuus ja inhimillisyys. Haluaisin nähdä enemmän myös eri kokemustason tekijöiden yhteistyötä. Meidän tulisi hyödyntää vahvemmin nuorten asiantuntijoiden tuoretta osaamista ja näkemystä – uusia asiantuntijoita ei kasva, ellei mahdollisuuksia kehittymiseen tarjota. 

Aloitin työt marraskuun alussa, mikä osoittautui täydelliseksi ajankohdaksi: toimiston väki palaili marraskuussa lähityöhön Aikatalon toimistolle ja pääsin tutustumaan moniin kollegoihin kasvokkain. Vastaanotto toimistolla on ollut todella lämmin ja minulla on ollut alusta lähtien sellainen olo, että kuulun porukkaan.  

Ennen Loimua työskentelin toisessa akavalaisessa ammattijärjestössä, jossa vastasin opiskelijatoiminnasta. Uuden pestini kautta pääsen siis hyödyntämään minulle jo kertynyttä tietoa opiskelijoiden työelämätarpeista ja odotuksista ammattiliitolle, sekä edelleen syventämään osaamistani jäsenkokemuksen kehittämisen parissa. Olen perehtynyt työelämän tasa-arvo­kysymyksiin, koulutukseltani olen filosofian maisteri suku­puolentutkimuksesta. Olen innoissani oman asiantuntemukseni ja loimulaisen tekemisen yhdistämisestä – tavoitteenani on tehdä Loimusta ammattiliitto, joka kutsuu mukaan ja on turvallinen ja puhutteleva kumppani ihan jokaiselle loimulaisella alalla opiskelevalle. 

Elli Suonpää

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)