Mentorointi antaa rohkeutta unelmoida

Sinua tarvitaan työelämässä sellaisena kuin olet. Työelämässä sinua odottaa oma kannustaja.

Uskotko näihin ajatuksiin? Valmistuessa ja uraan liittyvissä muutostilanteissa oma osaaminen ja työpaikan löytyminen saattavat aiheuttaa epäilyä ja epävarmuutta. Voi jopa tuntua siltä, ettei löydä paikkaansa tai kuulu muiden asiantuntijoiden joukkoon. Kuinka sitten voisi edes pyytää jotakuta auttamaan uran alkuun? 

– Tavoitteeni on saada ihmiset löytämään itsensä ja oman potentiaalinsa, ja sitä kautta kukoistamaan, totesi eräs mentorina toiminut omasta roolistaan.  Mentorointi on syvimmillään juuri tätä, toisen näkemistä sellaisena kuin hän on, ja auttamista kohti omannäköistä urapolkua.

Loimun toteuttaman mentoroinnin ideana on tukea työuran alkuvaiheessa tai käännekohdassa olevaa löytämään omat mahdollisuutensa. Ohjelmaan kuuluu omien tavoitteiden sanoittamista ja osaamisen tunnistamista ja siitä kertomista. Sen lisäksi jokainen mentorpari työskentelee niiden aiheiden parissa, jotka tuntuvat tarpeellisimmilta. Parit ovat käsitelleet tapaamisissaan teemoja esimerkiksi verkostojen kasvattamiseen, työnkuvien hahmottamiseen tai vaikka arvojen pohdintaan liittyen. Teemojen käsittelyssä aktori ei ole vain ottavassa roolissa, vaan mentorointi tarjoaa mentoreillekin uusia ajatuksia ja kehittymismahdollisuuksia.

Aktori määrittelee mentoroinnin tavoitteet

Hakuvaiheessa aktoreita pyydetään määrittelemään toivementoreita. Se voi tuntua jopa hurjalta sanoa, mitä itse haluaisi ja toivoisi. Taitoina työelämään liittyvä unelmointi, omien tavoitteiden hahmottaminen, fokusoituminen ja päätöksenteko ovat kuitenkin erittäin tärkeitä ja mentorointi tarjoaa mahdollisuuksia harjoittaa niitä.  

Mentoroinnin tavoitteena on saada ihmiset löytämään itsensä ja oma potentiaalinsa, ja sitä kautta kukoistamaan.

Mentoroinnissa mukana ollut aktori kuvasi tuntemuksiaan ohjelman päättyessä näin: – Kokemus on kasvattanut minua ajattelemaan omaa uraa ja työn ulkopuoleista elämää kokonaisuutena. Omien unelmien tavoittelu ei tarvitse olla haave joskus tulevaisuudessa, vaan tavoitteet voivat olla tavoiteltavia juuri nyt.

Varaa itsellesi aikaa unelmointiin ja tulevaisuuden mahdollisuuksien pohdintaan. Lähde mukaan mentorointiin, haku on jälleen auki Loimun verkkosivuilla!

www.loimu.fi/mentorointi

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)