Kolumni: Olemme tukenanne kaikissa oloissa

Eriskummallinen vuosi lähenee loppuaan. Niin Loimussa kuin kaikkialla muuallakin, tämä aika on ollut täynnä sopeutumista, epävarmuutta, vaikeitakin hetkiä. Toisaalta mukaan on mahtunut uuden oppimista, onnistumisia ja uskoa valoisampaan tulevaisuuteen. Loimun missio – jäsenten hyvinvointi ja menestys – ei ole muuttunut mihinkään. 

On myös syytä olla tyytyväinen moneen asiaan, joita olemme tänä vuonna jälleen saaneet aikaan jäsentemme eli teidän hyväksenne. Tässä niistä muutama.

Olimme alkuvuodesta päättyneissä työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluissa mukana hankkimassa teille nettopalkankorotuksina yhteensä lähes viittä miljoonaa euroa vuositasolla. Laajamittaisen kollektiivisen neuvottelutoiminnan mahdollistaa viime kädessä teidän kaikkien tahto kuulua omaan liittoonne. 

Kun koronakriisi alkoi, olimme mukana keskusjärjestömme Akavan toimielimissä tekemässä nopealla tahdilla päätöksiä. Tuloksena oli työmarkkinakeskusjärjestöjen yhteinen 16-kohtainen esitys yritystoiminnan, työllisyyden ja toimeentulon turvaamiseksi koronakriisissä. Näillä tilapäisillä lainmuutoksilla eri alojen työnantajat ovat pystyneet välttämään irtisanomisia ja työntekijät säilyttämään työpaikkojaan.

Pystyimme henkilökohtaisesti ja riittävän nopeilla vasteajoilla auttamaan jäseniämme, joilla oli ongelmia työpaikalla tai joissa talouskriisi herätti kysymyksiä ja epävarmuutta. Meihin voi olla yhteydessä aina, kun jokin asia työpaikalla tai työelämässä askarruttaa. 

Teimme omassa toiminnassamme merkittävän satsauksen jäsentemme työllistymiseen, kehittymiseen ja osaamiseen, kun palkkasimme kokeneen uravalmentajan Petra Beddan vahvistamaan jo ennestään laadukkaita urapalvelujamme. 

Aloitimme laajan, koko toimiston yhteisen ponnistuksen www.loimu.fi-sivuston uusimiseksi, tavoitteena tuottaa teille aikaisempaakin parempaa käytettävyyttä ja informatiivisempaa sisältöä kaikesta siitä, mitä jäsen saa kuulumalla Loimuun. 

Loimme kevään ja syksyn aikana jäsenkasvun suunnitelman, jolla tavoittelemme suurempaa ja vahvempaa järjestöä vuoteen 2024 ulottuvan strategiakautemme loppuun mennessä. Mitä enemmän Loimulla on jäseniä, sen paremmin pystymme teitä palvelemaan sekä edunvalvonnassa että muilla toimintamme osa-alueilla.

Toteutimme syksyllä Loimun valtuustovaalit, joissa järjestödemokratia jälleen toteutui ja valitsitte keskuudestanne luottamushenkilöpäättäjät viemään Loimua strategian mukaiseen suuntaan tulevinakin vuosina. 

Jäsenmäärämme on kasvanut kuluneen vuoden aikana ja järjestömme talous on vakaalla pohjalla. Pystymme toteuttamaan missiotamme ja kehittämään toimintaamme myös näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. 

On ilo palvella teitä ja muistakaa, että olemme tukenanne kaikissa työelämän tilanteissa.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)