Virkistystoiminnasta vastapainoa opiskelulle

Virkistystoiminta tuo vastapainoa opinnoille ja aivointensiiviselle toiminnalle. Aktiviteettien hupiarvon lisäksi virkistystoiminnalla on merkittävä rooli: tapahtumat luovat verkostoitumisen paikkoja, mutta ne myös edistävät palautumista ja tukevat näin jaksamista.

Loimun opiskelijayhdistykset järjestävät monenlaista toimintaa kampuksella ja vastaavatkin osaltaan jäsenistönsä virkistymisestä. Vaikka Loimun opiskelijayhdistykset ovat vasta viisivuotiaita, on monelle kehittynyt jo vahvat perinteet opiskeluvuotta rytmittämään. Vuonna 2022 yhdistykset järjestivät tapahtumia opiskeluvuoden huippuhetkiin, toivottamaan uudet jäsenet tervetulleiksi sekä tarjoamaan vastapainoa opiskelulle. Kun viime vuoden tapahtumakirjoa katsoo etenkin parin vuoden tapahtumasulkua vasten, vuosi 2022 oli virkistystoiminnan ilotulitusta loimulaisilla kampuksilla!

Joensuussa yhdistys jakoi hiihtotapahtuman osallistujille lämmintä mehua ja huolehti loimuavan tunnelman luomisesta. 

Sitsit uutena hittinä ja tulevana kestosuosikkina

Sitsit eli akateemiset pöytäjuhlat ovat opiskelukulttuurin kruununjalokivi – ikisuosikki, joka muokkautuu aina uuden teeman myötä kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Sitsit löivätkin vuonna 2022 opiskelijayhdistysten tapahtumarepertuaarissa laajasti läpi. Kuopiossa sitsejä on vietetty jo useasti ja vuonna 2022 siellä sitsattiin jopa kahteen kertaan: Temptation Island Savilahti ja Candy Land -teemoilla. Oulussa sitsit muotoutuivat vuosijuhliksi, joilla juhlistettiin Loimun viisivuotista taivalta. Loimulaiset pääsivät sitsaamaan myös Tampereella, Jyväskylässä ja Viikissä, joista viimeisessä sitsejä vietettiin pikkujoulujen merkeissä. 

Lautapelit ja keilaus kokoavat loimulaisia pelaamisen äärelle

Sitsien lisäksi erilaiset pelit ovat yhdistysten virkistystapahtumien suosikkilistauksen kärkikastia. Fuksikeilaus toivotti uudet opiskelijat tervetulleiksi mukaan toimintaan Helsingin Viikissä ja Kuopiossa. Fuksikeilaus on muodostunut Kuopiossa jo perinteeksi, joka houkuttelee myös vanhempia aktiiveja paikalle. 

Jyväskylässä lautapelit siivittivät pikkujouluja. 

Tampereella lautapeleistä nautittiin yhdistyksen syyskokouksen yhteydessä, Jyväskylässä puolestaan pikkujouluissa. Turussa lautapelit ja pizzat houkuttelivat väkeä uusien iltaan. Uusien iltojen tarkoituksena on toivottaa uudet jäsenet tervetulleiksi yhdistyksen toimintaan sekä tutustuttaa yhdistyksen aktiiveihin. Oulussa uusien iltoja on puolestaan vietetty kampuksen ominaispiirteitä hyödyntäen – nimittäin Linnanmaan kampuksella kuurupiiloa leikkien.

Reippailu, ulkoilma ja käsityöt monipuolistamassa toimintaa

Turussa retkeiltiin ruskan värisessä Ruissalossa luontoa tarkkaillen ja eväistä nauttien. 

Loimun opiskelijayhdistysten tapahtumarepertuaari on laaja ja tuo valinnan mahdollisuuksia jäsenistölle. Turun opiskelijayhdistys järjesti syksyllä ruskaretken Ruissaloon. Jäsenistö pääsi kävelyretken aikana pelaamaan luontobingoa ja nauttimaan retkieväistä. Joensuussa yhdistys puolestaan osallistui metsäylioppilaiden Räkäposkella-hiihtotapahtumaan jakamalla reippailijoille lämmintä mehua sekä loimuavaa fiilistä. 

Pikkujouluissa sai myös neuloa ja noutaa lankoja silmukkakampanjaa varten.
Kuvassa silmukkakampanjan satoa sairaala Novaan toimitettavaksi. 

Jyväskylässä perinteeksi on muodostunut silmukkakampanja, jossa tarkoituksena on neuloa sairaala Novan keskosille turvalonkeroita ja villasukkia. Kampanja on ollut hyvin suosittu. 

Opiskeluvuoden kohokohdat: Vappu ja Jouluristeily

Lukuvuosi huipentuu kaikilla kampuksilla vappuun, joka enteilee saapuvaa kesää ja uuden alkua. Turussa ja Kuopiossa opiskelijayhdistyksillä on jo perinteiksi muodostuneet brunssit. Kuopiossa runsasta Wabubrunssia nautitaan vappuaattona ja Turussa Post-wappu­brunssia nimensä mukaisesti vasta muiden vappumenojen päätteeksi. Muilla kampuksilla munkkeja ja vappujuomaa nautitaan muiden tapahtumien kyljessä yhdistyksen tarjoilemana. Vapun jälkeen kampustoiminta hiljenee ja opiskelijoilla koittaa uusi arki lukuvuoden päätyttyä; kenellä kesätöissä, kenellä matkoilla ja kenellä kesäkurssien muodossa.

Kampuspromoottoreita ja toimiston väkeä Luonnontieteilijöiden Jouluristeilyllä kokoon­tuneena yhteis­kuvaan. Ylhäällä vasemmalta: Saana Riekki, Henri Forssten, Jade Sivén, Roope Tolvanen, Joni Tervo, Sami Toiviainen. Alhaalla vasemmalta: Julia Tenhunen, Liisa Husu, Aliisa Wahlsten, Elli Suonpää, Sanni Raskala. 

Kun vappu viimeistelee lukuvuoden, viimeistelevät joulutapahtumat kalenterivuoden. Luonnontietelijöiden Jouluristeily on monelle se hetki vuodesta, kun pääsee tapaamaan luonnontieteilijöitä muista kaupungeista ja verkostoitumaan valtakunnallisesti. Myös vuonna 2022 Loimu toimi risteilyn pääyhteistyökumppanina ja järjesti loimuavaa toimintaa läpi risteilyn. Jouluristeilyllä yhdistysten hallituslaiset, kampuspromoottorit ja toimiston opiskelijatoiminnasta vastaavat henkilöt olivat harvinaislaatuisesti yhdessä paikassa ja pääsivät paketoimaan vauhdikkaan toimintavuoden yhdessä. 

Selvää on, että opiskelijayhdistykset aktiiveineen ovat loimulaisen kampustoiminnan sydän ja ilman heitä loimulaisen opiskelijan arki olisi varmasti harmaampaa. 

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)