Opiskelijat

Tervetuloa Loimun opiskelijoiden sivuille!

Mikä Loimu?

Loimun jäsenet opiskelevat ja työskentelevät ihmiskunnan hyvinvoinnin ja maapallomme tulevaisuuden kannalta avainaloilla – mm. ympäristön tutkimuksessa ja -suojelussa, lääke- ja muun kemianteollisuuden yrityksissä tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä, metsäteollisuuden ja –talouden aloilla sekä biotalouteen liittyvissä tehtävissä. Jäsenistöömme kuuluu niin fyysikoita, kemistejä, matemaatikoita, tilastotieteilijöitä, biotieteilijöitä kuin ympäristötieteen ammattilaisia, metsänhoitajia ja muita luonnontieteiden, ympäristötieteiden sekä metsätieteiden taitajia.

Miksi liittyä Loimun opiskelijajäseneksi?

Loimun opiskelijajäsenenä et jää ikinä yksin työnhaun tai työelämään liittyvien kysymyksien kanssa! Loimun urapalveluiden kautta saat apua oman osaamisen tunnistamiseen, työnantajien ja -tehtävien kartoittamiseen, työnhakupapereiden laatimiseen ja palkkasuosituksen hahmotteluun. Työpaikalla autamme esimerkisi työsopimuksen tarkistuksessa, luottamusmiesverkoston kautta ja ennakoivasti kulisseissa neuvottelemalla. Kun me teemme työmme hyvin, voit keskittyä itse työntekoon.

Loimun opiskelijajäsenet ovat myös vakuutettuja niin matkalla kuin töissäkin. Tarkemmin Loimun jäsenetuihin voit tutustua täällä. Opiskelijajäsen voi liittyä myös työttömyyskassaan jo opintojen aikana. Kassaan voit liittyä, mikäli sinulla on voimassa oleva työ- tai virkasuhde, ei kuitenkaan takautuvasti. Työttömyyskassaan kuuluvat Loimun jäsenet on vakuutettu Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkossa. Loimun opiskelijajäseneksi voit liittyä, vaikka et olisikaan liittymishetkellä töissä.

Opiskelijatoiminnasta

Loimulla on aktiivista opiskelijatoimintaa jokaisella korkeakoulukampuksella, jossa opetetaan luonnontieteitä, ympäristötieteitä tai metsätieteitä. Liiton jäsenistä noin puolet on luonnontieteilijöitä ja puolet ympäristö- tai metsätieteilijöitä: opiskelijatoimintamme on siten poikkitieteellistä ja monipuolista, aine- ja tiedekuntarajat ylittävää ja ennen kaikkea tulevaisuuteen tähtäävää. Hauskanpidon ja uusien ystävyyksien lomassa tulee opittua niin työelämän saloista kuin siitä, miltä mm. Se Hyvä CV näyttää.

Miksi mukaan opiskelijatoimintaan?

Lyhyesti voisi laukoa kolme kovaa kohtaa:

(a) opit työelämässä arvostettuja taitoja, kuten projektihallintaa sekä esiintymis- ja yhdistystaitoja,
(b) opit markkinoimaan omaa osaamistasi sekä
(c) saat siinä ohessa mahtavia ystäviä ja tulevia työelämän kontakteja.

Loimun opiskelijatoiminnan kautta aktiiveillemme on syntynyt hyviä verkostoja tulevaisuuden varalle ja ideoita potentiaalisista työnantajista. Parhaimmillaan aktiivimme ovat jopa työllistyneet Loimu-aktivismin ohessa! Mukaan voi hypätä esimerkiksi paikallisopiskelijatoiminnan kautta, Loimun toimielinten opiskelijaedustajapaikkojen tai jopa korkeimman päättävän ryhmän eli Loimun valtuuston ja hallituksen kautta. Toiminta on aina sen kokoista ja laajuista kuin mitä itse sen haluaa olevan ;) 

Näiltä sivuilta löydät tietoa muun muassa:

  • Loimun opiskelijatoiminnasta: mitä, missä, milloin, miksi?
  • Mitä urapalveluita: mitä CV:seen, LinkedIniin; miten markkinoida omaa osaamistasi?
  • Mitä kaupungissasi ja Suomessa tapahtuu opiskelijasaralla ja työelämässä: tsekkaa Facebook, linkkiä mm. tässä ;)

Mikäli sinulla on kysyttävää oman alasi työllisyydestä, kesätöistä tai Loimun opiskelijatoiminnasta, älä epäröi ottaa yhteyttä Loimun asiantuntijoihin!

 Ajankohtaista

Vinkkejä kesätyöhakuun!

Loimu aloittaa vuotensa tyylillä! Viilataan urataitosi huippuunsa: CV-kikat, LinkedIn, työsopimukset, oman osaamisen markkinointi - käydään yhdessä läpi, mitä näissä oikein kannattaisi huomioida! Pistä viestiä asiantuntijoillemme osoitteeseen urapalvelut (at) loimu.fi.

 

Tutustu Loimun opiskelijoiden työmarkkina-tutkimukseen!

Tutkimuksen keskeiset tulokset löydät täältä.

 

Kampuspromoottorit opiskelijayhdistysten tukena!

Loimun opiskelijatoiminnan tukena toimii seitsemän kampuspromoottoria. Ota toki yhteyttä paikkakuntasi kampuspromoottoriin tai toimiston opiskelija- ja järjestökoordinaattoriin, jos opiskelijamaailma tai tuleva työelämä kiinnostaa!

Yhteystiedot mm. täällä.

 
 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2019 Loimu