Työsuhde

Tehokas edunvalvonta jäsenten turvana

Loimun edunvalvonnan lähtökohtana on jäsenten työ- ja virkasuhteen ehdoista huolehtiminen. Lisäksi tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa työ- ja virkasuhteisiin liittyviin kysymyksiin.

Jäsentemme työelämän edunvalvontaa hoidetaan monilla eri tahoilla. Loimu on aktiivisesti mukana edunvalvontatyössä keskusjärjestö Akavassa, Ylemmät Toimihenkilöt YTN:ssä, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:ssa sekä myös paikallisesti.

Työ- ja virkasuhdeneuvonta apunasi

Työ- ja virkasuhdeneuvontamme auttaa jäseniä kaikissa työlainsäädäntöön liittyvissä tilanteissa. Sellaisia ovat mm:

  • Työsopimuksen tarkastamiseen liittyvät asiat
  • Ulkomailla työskentely
  • Työaika- ja vuosiloma-asiat
  • Perhevapaita koskevat asiat
  • Yt-asiat
  • Irtisanomis- ja lomautusasiat
  • Työttömyyskorvausasiat

Työ- ja virkasuhdeneuvontaa antavat kaikki edunvalvontatiimin asiantuntijamme tai voit soittaa Lakiluuriimme. Työsuhdeneuvonnan asiantuntijoiltamme varmistat, mitkä ovat oikeutesi ja velvollisuutesi työntekijänä. Heiltä saat neuvoja siitä, millä tavalla työpaikan ongelmatilannetta kannattaa lähteä ratkomaan, sekä tarvittaessa myös neuvotteluapua. Mikäli neuvottelut eivät tuota haluttua lopputulosta, on erimielisyys mahdollista viedä liiton oikeusturvavakuutuksen avulla oikeuden ratkaistavaksi. 

Palkkaneuvonta on tärkeä osa liiton tarjoamaa yksilöllistä edunvalvontaa. Yleistietoa palkkatasoista ja palkoista löydät Urapalveluiden Palkat-sivulta.

Ota yhteyttä!

Työsuhdekysymykset voit lähettää  
Mikäli haluat lähettää arkaluontoista tietoa sisältäviä dokumentteja, esim. työsopimuksen tarkistettavaksi, suosittelemme käyttämään salattua sähköpostia. Ohjeet löydät linkistä.

Lakiluuri 044 756 0150 päivystää tiistaista torstaihin klo 10 - 12.

Monilla työpaikoilla on ohjesääntöjä ja paikallisia sopimuksia, jotka sisältävät määräyksiä esimerkiksi työajoista, luontoiseduista, matkakorvauksista ja sosiaalisista eduista. Työpaikkakohtaisten kysymysten parhaita asiantuntijoita ovat luottamusmiehet ja yhteyshenkilöt eli JUKO:n tai YTN:n luottamusmiehet.


 

 

 

Sivua päivitetty 30.4.2020

 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2020 Loimu