Kolumni: Heart of Darkness

Vuoden pisin kuukausi on jäänyt taa, vuoden synkin aika puskee päälle ja korona leviää. On pimeää ja eteläisessä Suomessa tuskin on edes lunta maassa tuomassa lisävaloa pimeyteen. Korona estää laajempien porukoiden tapaamiset, hyvä jos edes leffat ja teatterit voivat esittää jotain. Synkkyys valtaa helposti mielen. Ainakin se tuntuu tyhjentävän kirjoittajan pään. Tulisi edes kunnon talvi ja reilusti jäätä, että pääsisi leipätyössään hommiin. Mutta tuskin, leutoa talvea taas povataan.

Valoa tähän pimeyteen tuo edes hiukan se, että Loimun valtuustovaalit ovat päättyneet ja Loimulla on uusi valtuusto. Se aloittaa nelivuotiskautensa vuoden 2021 alussa. Kesän kynnyksellä uusi valtuusto kokoontuu ensimmäiseen varsinaiseen kevätkokoukseensa. Toivottavasti silloin on jo valoisampaa muutenkin kuin auringon valon tuomana.

Valtuusto on Loimun ylin päättävä elin, joka hyväksyy syyskokouksessaan liiton toimintasuunnitelman ja budjetin, valitsee hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle sekä vahvistaa jäsenmaksut. Kevätkokouksessa valtuuston tehtäviä ovat toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksyminen. Sääntö­määräisten asioiden lisäksi valtuusto käsittelee muita liiton toiminnan kannalta merkittäviä asioita. Tämän tulevan valtuuston kaudelle osuu myös Akavan uuden puheenjohtajan valinta.

Loimu on nyt ollut olemassa yhden valtuustokauden ja se on mennyt pitkälti toimintaa järjestellessä ja omaa loimulaista olemusta luodessa. Meille on kauden aikana valmistunut strategia ja kestävän tulevaisuuden ohjelma. Myös Loimun arvot olemme laatineet toimintamme perustaksi. Uudella valtuustolla on nyt hyvät lähtökohdat toiminnan ohjaamiseksi oikeille urille ja Loimun toimisto voi nyt keskittyä täysillä palvelemaan kasvavaa jäsenistöämme. Loimun tavoite on olla vuonna 2025 Akavan kymmenenneksi suurin liitto.

Kuten edellisellä kerralla kerroin, on viestintätiimimme nyt täysilukuinen ja urapalvelut ovat lähteneet rullaamaan täysillä Petran ”kotiuduttua” joukkoomme. Olemme lähempänä tavoitettani tehdä Loimusta ammattiliittojen Stocka – mitä et Loimusta saa, sitä et tarvitsekaan!

Valoisampaa syksyä! 

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)