Jouni Vainio

Lehden etusivulle

Jouni Vainio on Loimun hallituksen puheenjohtaja 2024 – 2025 ja työskentelee jääasiantuntijana Ilmatieteen laitoksella. Hän kirjoittaa säännöllisesti Loimu-lehteen omaa kolumnia.

29.9.2023 Nyt

Kesälläkään Loimun toiminta ei jäädy

Vaikuttamistoiminta voi olla lähiaikoina merkittävässä osassa, sillä työmarkkinasyksystä on tulossa mielenkiintoinen ja ennen muuta haastava, sillä maan hallitus on käynnistänyt hallitusohjelman mukaiset rajut työmarkkinauudistukset.

28.9.2022 Nyt

Kolumni: Kun molemmat ovat oikeassa

Loimussa törmään välillä tilanteisiin, joissa loimulaisten alojen ammattilaiset joutuvat vastakkainasettelutilanteisiin keskustellessaan ammattiosaamiseensa liittyvistä asioista.

2.6.2022 Nyt

Kolumni: Varmuutta

Kriisiaikoina, kuten meitä kohdanneen korona-pandemian tai Eurooppaa kohdanneen sodan aikana, huoltovarmuus on ensiarvoisen tärkeää. Huoltovarmuustyön tavoitteissa ja keinojen valinnassa on otettava huomioon Suomen erityispiirteet.

13.4.2022 Loimua

Kolumni: Kylmää kyytiä ja Loimun lämpöä

Alkuvuoden aikana olemme voineet viime vuoden toimintakertomusta kasatessa todeta, että Loimu on jatkanut kasvuaan ja on Akavan yhdenneksitoista suurin liitto. Olemme vakaasti sillä tiellä, jolle pyrimme reilu viisi vuotta sitten, kun kolme vanhaa liittoa alkoivat yhdistymisprosessin. Tästä on hyvä jatkaa.

15.12.2021 Loimua

Kolumni: Esikäs

Esihenkilö tuntuu monista jotenkin kömpelöltä nimikkeeltä - eikä sheriffikään välttämättä ole sopiva vaihtoehto.