Kesälläkään Loimun toiminta ei jäädy

Vaikka kesäkuukaudet ovat työstä ”toipumisen” ja rentoutumisen aikaa, niin Loimu toimii myös kesällä. Loimun toimistolla järjestettiin kansainvälisten jäsenten tapaaminen kesäkuun alkupuolella. Tilaisuuteen osallistui 45 jäsentä ja tilaisuuden voi sanoa onnistuneen oikein hyvin. Elokuun puolivälissä puolestaan järjestettiin Loimun eläkeläisten, tai pian eläköityvien, terassitreffit Pikku-Finlandian terassilla. Noin 20 jäsentä kokoontui sisätiloissa, sillä terassin tuolit olivat sateen jäljiltä vielä märät. Myös tämä tilaisuus oli onnistunut.

Loimu on jo pitkään panostanut jäsenhankintaan, mikä on näkynyt jäsenmäärämme kasvussa. Viime vuonna ylitimme Juristiliiton jäsenmäärän. Olen iloinen siitä, että nyt on alettu toimia myös jäsenpidon suhteen. Tähtäimessä oleva ’Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaisten’ jäsenmäärä voidaan hyvinkin ylittää kuluvana vuonna. Panostamalla kansainvälisiin osaajiin meillä on hyvä mahdollisuus tähän, sillä kv-jäsenten määrä on jatkuvassa kasvussa ja loimulaisissa tutkimuslaitoksissa on suuri joukko ammattiliittoihin kuulumattomia osaajia. Heidän saamiseksensa Loimuun on panostettava. Aihetta sivuten kesäkuun loppupuolella Loimu ja Kemianteollisuus ry järjestävät paneelin Suomi Areenassa aiheena korkeakoulutetut kansainväliset osaajat.

Kesän aikana Loimu on tukenut arvoihinsa perustuen Helsinki Pride -yhteisö ry:n toimintaa lahjoittamalla tuhat euroa sateenkaarierityiseen nuorisotyöhön sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten parissa tehtävään Together With Pride -toimintaan. Näistä on myös kerrottu sosiaalisessa mediassa, sillä kevätkauden viimeisessä kokouksessaan hallitus päätti kehittää Loimun some-toimintaa.

Elokuun lopussa Loimun hallitus kokoontui seminaariin ja kokoukseensa Tvärminnen eläintieteelliselle asemalle. Siihen ja Itämeri-päivään liittyen Loimu ”pelasti palan Itämerta” tukemalla John Nurmisen Säätiön tärkeää työtä Itämeren hyväksi tuhannella eurolla.

Hallituksen seminaarissa käsiteltiin Loimun ensi vuoden loppuun asti voimassa olevan strategian päivittämistä sekä Loimun vaikuttamistoiminnan kehittämissuunnitelmaa. Vaikuttamistoiminta voi olla lähiaikoina merkittävässä osassa, sillä työmarkkinasyksystä on tulossa mielenkiintoinen ja ennen muuta haastava, sillä maan hallitus on käynnistänyt hallitusohjelman mukaiset rajut työmarkkinauudistukset. Näihin uudistuksiin liittyen useat järjestöt ovat jo ilmoittaneet nostavansa järjestöllistä valmiutta.

Eikä siinä vielä kaikki. Ukrainan sota jatkuu, uusia koronavariantteja ilmestyy ja taivaanrannan takana vaanii mahdollisuus lintuinfluenssan muuntumisesta ihmisiin tarttuvaksi.

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)