Numero 4/2023

Lehden etusivulle
29.9.2023 Työelämä

Unelmien ura Kainuussa

Työ vesistöasiantuntijana Kainuun ELY-keskuksessa Kajaanissa on Kimmo Virtaselle napakymppi. Kotiseuturakkaan kalamiehen juuret ovat syvällä Kainuun maaperässä.

29.9.2023 Nyt

Paikan tarinoita

Olen työskennellyt samalla Vennivaaran paikalla usein eri materiaalein. Uusi teos tutulla paikalla vahvistaa ennestään paikan merkityksellisyyttä minulle.

29.9.2023 Nyt

Maksuvälineenä kirjastokortti?

Kestävyyskriisi ja poikkeustilanteet edellyttävät uudenlaisia toimintamalleja. Kiertotaloudessa ei kaikkea tarvitse enää omistaa.

Ravinteiden kierrätys

Väkilannoitteita vai kierrätysravinteita pelloille?

29.9.2023 Loimua

Jäsenten itsepalvelu uudistuu

Linkki uuteen jäsenten itsepalveluun OmaLoimuun tulee löytymään helposti Loimun verkkosivujen etusivulta sekä jäsensivuilta.

29.9.2023 Loimua

Töitä horisontissa! 

Opiskelijoiden yhteydenotot Loimun urapalveluihin liittyvät usein ura- ja työllistymismahdollisuuksia koskeviin pohdintoihin.

29.9.2023 Nyt

Kesälläkään Loimun toiminta ei jäädy

Vaikuttamistoiminta voi olla lähiaikoina merkittävässä osassa, sillä työmarkkinasyksystä on tulossa mielenkiintoinen ja ennen muuta haastava, sillä maan hallitus on käynnistänyt hallitusohjelman mukaiset rajut työmarkkinauudistukset.

29.9.2023 Nyt

Pääkirjoitus: Synkkä syysennuste

Työelämän kehittämisen sijaan hallitus ajaa tosiasiassa alas vakiintunutta työmarkkinajärjestelmää, jossa molemmat osapuolet ovat voineet vaikuttaa itseään koskeviin sopimuksiin.