Kolumni: Vaiherikasta syksyä!


Tämän vuoden syksy sisältää loimulaisesta näkökulmasta normaaliakin enemmän toimintaa.

Korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden vuoden 2023 palkankorotuksia koskevat työmarkkinaneuvottelut alkavat syyskuussa Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n ja Teknologiateollisuuden Työnantajien välisillä keskusteluilla. Muut YTN:n toimialat, mukaan lukien kemianteollisuus, alkavat neuvotella hieman myöhemmin syksyllä. Inflaatiotahti on ollut kova ja yleinen taloustilanne vaikeasti ennustettava. Olemme jälleen aktiivisesti mukana neuvotteluissa, keväällä 2022 päättyneellä kierroksella tuloksena oli vuositasolla yhteensä yli kuuden miljoonan euron korotukset Loimun jäsenten nettopalkkapusseihin.

Eduskuntavaali- ja hallitusohjelmavaikuttaminen ottaa kierroksia syksyn aikana. Loimun valtuusto hyväksyi keväällä Loimun kärkitavoitteet vaalikauden 2023 – 2027 hallitusohjelmaan. Samalla valtuusto hyväksyi päivitetyn Loimun kestävän tulevaisuuden ohjelman. Tärkeä vaikuttamistyömme dokumentti on myös kesäkuussa 2022 julkaisemamme Kestävän tulevaisuuden rahoitus -raportti , jonka selvitystuloksista tulemme keskustelemaan poliittisten päättäjien kanssa laajalti ennen kevään 2023 eduskuntavaaleja ja sitä seuraavan vaalikauden aikana. Järjestämme lokakuussa myös erillisen, päättäjille suunnatun tilaisuuden, jossa keskustelemme loimulaisista kestävän tulevaisuuden teemoista ja teemme järjestöämme tunnetuksi.

Akavan jäsenliitot valitsevat keskusjärjestölleen uuden puheenjohtajan 14.11. pidettävässä Akavan syysliittokokouksessa. Loimun hallitus tapaa puheenjohtajaehdokkaat (joita tätä kirjoitettaessa on kaksi: Tekniikan Akateemisten toiminnanjohtaja Jari Jokinen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren) lokakuussa ja muodostaa tapaamisten jälkeen Loimun kannan puheenjohtajavaalissa. Akava järjestää vaalisyksynä muun muassa kaksi julkisesti striimattavaa puheenjohtajapaneelia, joista ensimmäinen oli 13.9. ja jälkimmäinen 8.11. Akava striimaa myös syysliittokokouksen.

Loimu on jatkanut syksyllä 2022 oman viisivuotisen taipaleensa juhlistamista alueellisilla tilaisuuksilla Turussa, Oulussa ja Rovaniemellä. Marraskuussa juhlimme järjestöämme riemukkaasti Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä, jonne kutsumme kaikki Loimun jäsenet mukaan (paikkoja on tosin rajoitetusti, joten olkaa nopeita😊).

Ja ai niin, syyskuussa Loimun kokonaisjäsenmäärä ylitti ensimmäistä kertaa 16 000 jäsenen rajapyykin. Kuten strategiassamme vuonna 2018 lupasimme: Loimu kasvaa ja vahvistuu.

Vaiherikasta syksyä kaikille loimulaisille!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)