Loimun työ- ja virkasuhdeneuvonnan kysytyimmät aiheet

Voit kysyä Loimun asiantuntijoilta neuvoa työ- tai virkasuhteeseen liittyvissä kysymyksissä, kuten työsopimukseen, työaikaan, vuosilomiin, perhevapaisiin, irtisanomiseen, lomautukseen tai työttömyysturvaan liittyvistä asioista.

Työ- ja virkasuhdeneuvontamme kysytyimpiä aiheita ovat työsopimuksen tarkistamiseen ja työsuhteen päättämiseen liittyvät yksityiskohdat. Myös kilpailukielto- ja salassapitosopimukset pohdituttavat jäseniä.

Työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia määrittää lakien ja mahdollisten työehtosopimusten lisäksi aina se, mitä työsopimuksessa on sovittu. Voit aina lähettää työsopimusluonnoksesi Loimun lakimiehille kommentteja varten ennen sopimuksen allekirjoittamista.   

Työsuhteen päättyminen

Työsuhde voi päättyä monesta eri syystä ja monella eri tavalla. Työntekijä voi irtisanoutua itse, työnantaja voi irtisanoa työntekijän tai työsuhteen päättymisestä voidaan sopia yhteisesti. Erityisen painavasta syytä työsopimus voidaan myös purkaa.

Työsuhteen päättämistä koskevalla sopimuksella tarkoitetaan tilannetta, jossa työsuhteen osapuolet yhteisesti sopivat työsuhteen päättymisestä ja siihen liittyvistä ehdoista. Työsuhteen päättämisopimusta ei pidä allekirjoittaa kiireellä, sillä työnantajan tulee antaa kohtuullinen aika harkita tarjotun päättösopimuksen ehtoja. Saat tarvittaessa aina apua päättösopimuksen läpikäymiseen Loimun lakimiehiltä. 

Kilpailukieltosopimus

Työntekijän työsopimukseen kirjattu kilpailukielto on hyvin yleinen Loimun jäsenten työsopimuksissa. Työnantaja rajoittaa sillä työntekijän mahdollisuuksia siirtyä kilpailevan yrityksen palvelukseen ja estää perustamasta omaa kilpailevaa yritystä. Kilpailukieltoon sidotun työntekijän asema parani tämän vuoden alussa, kun työsopimuslain kilpailukieltosäännöstö muuttui. Loimun lakimiehet neuvovat sinua kilpailukieltoa koskevissa kysymyksissä.

Miten otan yhteyttä työ- ja virkasuhdeneuvontaan?

Voit soittaa Lakiluuriin, lähettää meille sähköpostia tai verkkolomakkeella yhteydenottopyynnön. Valitse itsellesi sopivin yhteydenottotapa!

Lakiluuri palvelee tiistaista torstaihin klo 10–12 numerosta 044 756 0150, voit myös olla meihin yhteydessä sähköpostitse edunvalvonta@loimu.fi. Lakiluurin päivystävälle asiantuntijalle voi aina jättää myös soittopyynnön sähköpostilla.

Mikäli haluat lähettää esimerkiksi työsopimuksen tarkistettavaksi, suosittelemme käyttämään verkkosivujemme yhteydenottolomaketta, jolla voit lähettää liitetiedoston suojatusti. Kaikki yhteystietomme palveluaikoineen löydät verkkosivultamme: www.loimu.fi/yhteystiedot 

Tutustu www.loimu.fi-verkkosivun tietopaketteihin!

  • Hyvä työsopimus: Työ ja ura ◊ Työsuhteen alussa ◊
    Neuvottele hyvä työsopimus
  • Työsuhteen päättämissopimus: Työ ja ura ◊
    Työsuhteen päättyessä ◊ Työsuhteen päättämissopimus 
  • Kilpailukielto: Tallenne ajankohtaisista muutoksista
    jäsensivujen tallennekirjastossa. 

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)