Numero 1/2022

Lehden etusivulle
18.2.2022 Nyt

Hiukkasia ja huipputeknologiaa

Myoneja keksittiin hyödyntää ensimmäisen kerran jo 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäiset myoni-ilmaisimet. Mutta myonigrafian, eli myoneja hyödyntävän kuvantamismenetelmän, todellinen läpimurto on tapahtumassa vasta nyt.

18.2.2022 Nyt

Metsälle lisää roolia ilmastomuutoksen torjunnassa

Metsien roolia ilmastonmuutoksen torjunnassa haluttaisiin lisätä niiden hoitoa kehittämällä. Aihe nähdään osana vihreää siirtymää ja sen myötä metsänhoidon kehittämiseen tähtäävä tutkimushanke on saanut Suomen Akatemialta lähes kahden miljoonan euron rahoituksen.

18.2.2022 Nyt

Koronavirus kiinnostaa evoluution tutkijoita

Koronavirus on tarjonnut viime aikoina kovaa näyttöä evoluution notkeudesta. Evoluutio­biologi Tuomas Aivelo toteaa virusten evoluutiopolkujen selvittämisen olevan erityisen hankalaa.

18.2.2022 Työelämä

Työmarkkinatutkimuksen 2021 tuloksia

Loimun vuosittaisen työmarkkinatutkimuksen raportti valmistuu maaliskuussa. Julkaisemme tässä keskeisiä palkkataulukoita, lisää tietoa tutkimuksen tuloksista Loimu-lehden seuraavassa numerossa.

18.2.2022 Nyt

Mistä Loimu sai alkunsa?

Edunvalvonnan vahvistaminen, jäsenpalveluiden kehittäminen ja vanhat liittorajat ylittävä yhteisöllisyys olivat kaikkien yhteisiä tavoitteita, kun nyt 5 vuotta täyttäneen Loimun perustamista suunniteltiin.

Rokotekehitys Suomessa

Suomessa on käynnissä useita kiinnostavia projekteja rokotteiden kehittämiseksi. Kliiniset potilastutkimukset ovat kotimaisen rokotetutkimuksen toinen keskeinen tukijalka.

18.2.2022 Loimua

Pääkirjoitus: Rakentavaa palautetta

Marras-joulukuun taitteessa toteutettiin Loimu-lehden lukijakysely, ja raportti saatiin tammikuussa. Kyselyyn vastasi 1 655 loimulaista – kiitos kaikille vastanneille!