Kolumni: Viisi vuotta loimuamista ja vauhti kiihtyy

Loimu syntyi virallisesti 1.1.2017, kun Luonnontieteiden Akateemisten Liiton, Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliiton ja Metsänhoitajaliiton yhdistymisen tuloksena muodostunut järjestömme aloitti toimintansa. Tavoitteena Loimun perustajilla oli saada aikaan järjestö, joka pystyisi tuottamaan jäsenilleen perustajaliittojaankin laajempia ja laadukkaampia palveluita, olisi vaikutusvaltainen toimija sekä työelämävaikuttamisessa että jäsentensä toimialojen poliittisilla kentillä. Suurena tavoitteena oli myös luoda pohja kasvavalle järjestölle, joka kokoaa yhteen kaikki luonnontieteellisten, ympäristö- ja metsäalojen korkeasti koulutetut ammattilaiset.

Syksyllä 2017 minua jännitti. Olin tullut syyskuussa valituksi Loimun uudeksi toiminnanjohtajaksi ja aloittamassa tehtävässä marraskuussa. Tunsin joitain uusia kollegoitani, mutta tuntui kuin olisin hyppäämässä isoon, satamasta jo lähteneeseen laivaan jonkinlaiseksi kapteeniksi. Nyt pitäisi nopeasti oppia, miten ohjaamme laivaa pitkällä tähtäimellä oikeille vesille ja satamiin. Hyvin nopeasti jännitys kuitenkin karisi, sillä havaitsin kuinka sitoutuneita kollegat ja luottamushenkilöpäättäjät olivat Loimun onnistumiseen ja kehittämiseen, ja sen tekemiseen nimenomaan yhdessä, loimulaisina. Tätä työtä onkin ollut ilo ja kunnia tehdä.

Viisi vuotta Loimun perustamisen jälkeen voinee sanoa, että olemme monien tavoitteiden suhteen oikeilla vesillä ja vauhti kiihtyy. Vaikuttavuutemme Akava-yhteisössä ja loimulaisilla aloilla on kasvanut. Olemme pystyneet kehittämään palveluitamme ja kasvattamaan niiden käyttäjämääriä. Työmme ja satsauksemme ovat tuottaneet hedelmää jäsentyytyväisyyden ja jäsenmäärän kasvun muodossa. Jäsenmäärämme kasvaa hyvää vauhtia sekä työelämässä toimivien jäsentemme että opiskelijajäsenten osalta. Viime vuoden lopulla toteuttamamme jäsentutkimuksen mukaan jäsenten tyytyväisyys on kauttaaltaan parantunut verrattuna edelliseen, vuonna 2018 toteuttamaamme laajaan jäsentutkimukseen.

Tulevaisuus näyttää siis lupaavalta, mutta positiivisen kehityksen ylläpitäminen vaatii jatkuvaa kehitystyötä ja oikeanlaisia investointeja. Ja aina täytyy muistaa, että tätä työtä ja siihen liittyviä päätöksiä tekevät ihmiset, eivät koneet. Loimun asiantuntevat, jäsenten hyvinvoinnin ja menestyksen ohjenuorakseen asettavat työntekijät ja kauaskatseiset luottamushenkilöpäättäjät ovat jatkossakin avain tämän järjestön menestykseen. Ja viime kädessä kyse on aina teistä, Loimun korkeasti koulutetuista, asiantuntevista jäsenistä, joiden hyvinvoinnin ja menestyksen eteen työtä teemme.

Kaikkea tätä pitää juhlistaa koko Loimun jäsenistön porukalla, kun pandemiarajoitukset vihdoin ovat taas väistymässä. Järjestämme tämän vuoden aikana Loimun Juhlatulet -tilaisuuksia ympäri Suomea. Tulkaa sankoin joukoin paikalle, on ihanaa päästä tapaamaan teitä kaikkia jälleen livenä ja kuulemaan ajatuksianne Loimusta sekä Loimun jäsenten työelämän ja loimulaisten toimialojen kehittämisestä eri sektoreilla.

Näkemisiin ja kuulemisiin Loimun Juhlatulilla!

Lataa artikkeli

  • Tämä artikkeli (pdf)